Kaniloxowy Romet Chart
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Kaniloxowy Romet Chart
(14-01-2014 22:03:46)stqc napisał(a): (14-01-2014 14:56:02)kanilox napisał(a): Chce uzyskać 12v prądu dla światła przedniego i 12v z akumulatora dla le
Nie jestem złośliwy, ale bierzesz się za przeróbki bez sensu co nie da efektu dobrego i w dodatku takie głupoty tu wyżej napisałeś że głowa boli od tego czytanie.
12v prądu
Robisz tak kupujesz drut przewijasz cewki 4 drutem jakim to jeszcze nie wiem trzeba by było pomyśleć i policzyc z lekka to Przewijasz je, łączysz i masz ładowanie akumulatora i z niego robisz przednie światło
12v to jest za mało aby ŁADOWAĆ aku, to tylko podtrzyma akumulator, a nie jego naładuje
Nie chce mi się o tym pisać.
Zobaczymy jak to będzie z tą instalacją.
(14-01-2014 22:57:57)atlanta125 napisał(a): no niezły chart a jak z tymi osłonami bierzesz czy nie???
Napisz mi ile chcesz.
(15-01-2014 00:41:52)motoryniarz123 napisał(a): Podczas kupna ciągle narzekałeś że chcesz mieć oryginalnego charta a nie jakieś przeróbki, a sam teraz planujesz przerabiać instalacje, nie masz pieniędzy ok to kup zwykły akumulator 6v 10Ah zamontuj, wstaw mostek Gretza i zjeździsz tak spokojnie do póki nie będzie cię stać na 12v
Chciałem mieć oryginalnego charta między innymi żeby mieć czystą kartkę na przeróbki.
Będzie na pewno 12v, nie ma sensu kupować aku 6v a potem 12v, bo po co mi on.
Dzisiaj jeszcze napiszę jednego posta z zdjęciami.
Efekty czyszczenia
Tu wszystko było pokryte dwu milimetrową warstwą tłustego brudu.
Zauważyłem że ten błotnik się łuszczy, na końcu tego błotnika był bardzo ciemna warstwa plastiku to ją zdrapałem papierem ściernym.
Silnik, gumę gaźnika tymczasowo pokleiłem taśmą. Nawet nie wiem skąd taką wziąć.
Tu widać dlaczego tylne koło potrzebuje wymiany, ale to nie jedyny powód, koło ma bicie i wiele szprych mimo maksymalnego dokręcenia ma luzy.
Sprężyny niestety wyglądają bardzo nie ładnie, będę szukał takich, albo je pomaluję na czarno.
Cała elektryka, przerywacz kierunkowskazów będzie wymieniony na elektroniczny (mam już taki)
Zamieniki gum na linki, może trochę się różnią ale i tak lepsze niż nic.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2014 02:41:14 przez Kanilox.)
|
|
15-01-2014 01:55:03 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Kaniloxowy Romet Chart - Kanilox - 15-01-2014 01:55:03
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|