Dobry pomysł, zły pomysł-ocena zamienników współczesnej produkcji
|
Autor |
Wiadomość |
krzysiu1505
Technik

Liczba postów: 952
Imię: .
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Dobry pomysł, zły pomysł-ocena zamienników współczesnej produkcji
Cylindry i tłoki Almot: obecnie raczej najlepsze cylindry i tłoki do rometów. Kolega miał w 023, mimo jego ciężkiej ręki tłok nie puchł. Ja mam komplet almotu cylinder, tłok, sworzeń i pierścienie do 223, nie miałem okazji go przetestować(i jeszcze jakieś optymistycznie przewidując 15000km nie będę miał okazji  ), ale zewnętrznie dobrze wyglądają, tłok solidny, cylinder ma kanały takiej samej wielkości jak fabryczny czeski. I jeszcze abstrahując od rometów, mam w simsonie tłok almotu i jeździ dobrze.
Linki: dzisiejsze wcale nie są takie złe, zależy na co się trafi. Mam w swoim romecie nowe linki od sprzęgła i prędkościomierza(od jakichś 3 miesięcy), i działają, nie widać oznak zużycia(a linka od sprzęgła lekko nie ma  ).
I jeszcze moja opinia o ogóle części: dzisiejsze nie znaczy złe. Nowe części nie są złe, tylko trzeba uważać co się kupuje. Jeśli kupujemy np. linkę, to o ile z pękniętej mamy "mocowania" to warto je wziąć do sklepu, i porównać z tymi w nowej, żeby g...a nie kupić. Tak samo ze wszystkimi częściami, w których wymiary są ważne. I części nie należy też pochopnie kupować przez internet(przez internet to tylko części producentów mających jakąś renomę, bo kupowanie jakichś bezmarkowych bez wcześniejszego obejrzenia to loteria).
|
|
12-01-2014 15:25:01 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dobry pomysł, zły pomysł-ocena zamienników współczesnej produkcji - krzysiu1505 - 12-01-2014 15:25:01
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|