Ogar 200 Akumulator 6V 10ah
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Ogar 200 Akumulator 6V 10ah
Mhm, czyli muszę poszukać drugi Woltomierz, bo Amperomierz z przemiennym mam. I w sumie, można ten pomiar wykonać chyba jednym narzędziem... Może nie dokładnie do 0,5W. Ale najpierw wykonując pomiar V na danych obrotach, a następnie wykonując pomiar Amper na tych samych obrotach... Czy jednak Amperomierz daje jakiś Opór?? Dawniej takie rzeczy wiedziałem. Ale szczerze dawno się z tym już nie bawiłem... I ostatnio chwilę rozkminiałem które to prąd stały, a które przemienny na woltomierzu.
A że tak zapytam, bo ty tutaj na filmiku widzę miałeś podpięty akumulator. I pomiar Amper ciągle się zmieniał. Kwestia naładowania akumulatora?? I jak tutaj wykonałeś pomiar Watów, o ile tutaj go wykonywałeś? Bo raczej nie wyciąga się tutaj chyba średniej pomiarów?
Chyba że jedynie średnią, to tak na mój rozum to wyciąga się robiąc pomiar na wysokich i niskich obrotach. Albo na najbardziej optymalnych... W przypadku silnika spalinowego.
Chodź to tylko takie moje przemyślenia na chłopski rozum... Ospały, chłopski rozum...
|
|
02-01-2014 09:40:53 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 200 Akumulator 6V 10ah - Boszu - 02-01-2014 09:40:53
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|