Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Drift Trike by patrykkol997
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Drift Trike by patrykkol997
(31-12-2013 00:20:50)patrykkol997 napisał(a): Widziałem koła zrobione tak że była rura pcv i w niej okręgi wycięte z płyty wiórowej. Całkiem fajne rozwiązanie - pracochłonne ale tanie.
* trike nie był z kadeta a z motorynki http://naforum.zapodaj.net/e125ea27a9be.jpg.html
http://www.youtube.com/watch?v=vmNkBg2-kJo
Dajcie na 0:20
Co do zrobienia takich, to jak ma się odpowiedni sprzęt to w sumie można to zrobić w 5 minut. Wystarczy płyta, takie cuś do wiertarki (gdzieś takie miałem, ale rozmiar nie duży) i tylko wiercisz i masz. Gotowe z dziurką po środku na ośkę Ale raczej to mało wytrzymałe by było.
Co do tego z silnikiem, to ja myślałem że on napędza A to tak dla picu tylko...
I mówicie o górkach, ja wam pany powiem tyle, po czytałem, po oglądałem i wszędzie widzę wzniesienia naprawdę nie wielkie, i prędkości sięgające 15-20km/h. Czyli na upartego bierzecie kogoś z simsonem czy z sraczem, sznur/lina i jazda A jak nie to góreczkę nie dużą i jazda...
(31-12-2013 01:19:09)patrykkol997 napisał(a): Ja wczoraj zrobiłem sobie wycieczke rowerową po lesie i poznałem prawie wszystkie ścieżki. Są 2 efekty:
1 - nie ma opcji abym się w nim zgubił
2 - znalazłem taką górkę na której rowerm da się jechać 50km/h
Więc pod trike będzie dobra.
To ja taką wycieczkę swoim ogarem zrobiłem. Co prawda nie cały las zwiedzony, bo nie wszędzie dałem radę wyjechać, bo czasem góra pion gdzie nie wiem czy dobry kros czy quad by dał radę! No ale ok. 80% lasu mam zwiedzone, przynajmniej tego w którym często lubię bywać.
I ja tak teraz przeglądając różne strony itd. Zauważyłem że nie jest konieczne 2 koła. Wystarczy jedno! Tylko trzeba kupić odpowiednią PCV i spuścić wystarczająco dużo powietrza, a potem dobić tyle ile trzeba. Tak żeby nie rozdęło PCV i jednocześnie żeby się PCV nie ześlizgiwało. Druga opcja, koła metalowe... Oglądałem filmik gdzie kolesie przy prędkości 70-80km/h darli bokiem w nocy. Iskry epick!
|
|
31-12-2013 01:52:13 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Drift Trike by patrykkol997 - Boszu - 31-12-2013 01:52:13
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|