Ogar 200 - Chopper
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Ogar 200 - Chopper
Koszmar miną... Filmików niestety ani zdjęć nie zrobiłem, bo jest o tyle późno i ciemno, że nie miało by to sensu... Po za tym, przy pierwszym odpaleniu od razu słychać różnicę! Ogar chodzi cichutko jak chyba nigdy dotąd! I nigdy bym nie pomyślał, że tłuc może się tak po przez wał... Miałem jeszcze trochę kłopotów ze sprzęgłem! A mianowicie, obrobił się gwint na śrubce od kosza sprzęgłowego, i po przejechaniu 500 metrów nagle sprzęgła brak, a po chwili chargiety w silniku. Rozebrałem, zmieniłem, znów brak sprzęgła! Okazało się, że fabrycznie śrubka ta jest wąska, i musiałem tą co znalazłem obciąć/zeszlifować na okrągło. I problem miną...
Okazało się tak że przy składaniu jeszcze, że dalej pękł pierścień! Ale tym razem odrobinkę, i na szczęście po za zwybijanymi dziurami w tłoku nic więcej się o dziwo, nie uszkodziło! No może delitakne dwie ryski w cylindrze są, ale to detale... Zmieniłem pierścienie na inne, które miałem. I wszystko ma być OK.
No i OK jest. Powróciła moc co najważniejsze! Oraz nie ucieka już olej... Simering też na pewno nie puszcza, bo sprawdzałem czy nie cieknie tam benzyna po sporym przelaniu i odpaleniu go, itd.
Mam nadzieję że napraw na dłuższy czas dość! I że pora zabrać się za projekt Chopper!
|
|
14-12-2013 20:35:43 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 200 - Chopper - Boszu - 14-12-2013 20:35:43
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 14 gości
|
|