Charper składa charta czyli po trupach do celu
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
Charper składa charta czyli po trupach do celu
Jak wszyscy to I ja
Kupiłem przez allegro sporo części do charta za 400zł. Dlaczego charta? Bardzo podoba mi sie ten motorower. W końcu to najnowocześniejszy romet I nie kibel! Do tej pory jeździłem jawką. Spedziłem nad nią sporo czasu a ona odwdzięczała mi się dobrymi osiągami, jednak te wiele godzin spedzonych w garażu musiało się kiedyś na mnie odbić. W między czasie testowałem swoją WSKę I coś zrozumiałem. Miałem dość tej troche przymałej dla mnie jawki, dość słabych świateł I zawieszenia, które prawie niczego nie amortyzuje. Jednak czegoś nigdy jej nie odmówię. Paliła za pierwszym razem, wiele razy zawiozła mnie do dziewczyny I spowrotem (80km) I nie zawiodła. Charta wybieram dlatego, że mam pod dziadku do niego wszystkie najdroższe element silnika, czyli wały, gaźniki, skrzynie biegów, moduły zapłonowe, pradnice, magneta, cylindry, głowice I pare innych rzeczy. Mam nawet jeszcze jedne nowe kartery I kompletny silnik, także jeśli mi coś sie zepsuje a czegoś nie będę miał, to wydam raczej nie wiele, nie będę musiał wydawać kilkuset złotych na remont silnika, bo wszystko jest.
A więc dziś otrzymałem pierwszą z dwóch paczek z częściami do mojej nowej miłości.
Co tu mamy:
Tylne koło: wyglada nieźle. Bęben ładny, ma nową zębatkę. Chrom na feldze jeszcze ładny, ale w jednym miejscu juz rdza się za nie pobiera. Opona niedużo używana.
Zbiornik paliwa: Lakier moim zdaniem jeszcze sie nada, ale z prawej strony od przodu ma wgniotkę. W środku nie jest bardzo zardzewiały, nie ma korka wlewu
Tylne amortyzatory: Chyba nie wiele używane, oczywiście made in Poland chromy na sprężynach w niemal idealnym stanie.
Skrzynki na narzędzia: lewa jeszcze wizualnie nie jest zła, zato prawa zdecydowanie do malowania, nie ma stacyjki
Przednia lampa: wyglada na nową
Jest jeszcze mostek prostowniczy, podnóżki pasażera I kierowcy, kolanko wydechowe, mocowania lampy przedniej, oryginalna elektryka, predkościomierz z linką (chyba nie działa ) stopka, dwie obejmy, przełączniki (te po lewej stronie), chlapacz, stopka, pedał hamulca, dwie obejmy, jedna od tłumika I druga, mniejsza chyba tez od niego, I przerywacz kierunkowskazów.
No cóż, sporo rzeczy będę musiał pomalować, troche rzeczy dokupić lub poszukać. Druga paczka od tego samego Pana zapowiada się moim zdaniem znacznie ciekawiej! Zatem czekam do poniedziałku I jeśli listonosz nie zaśpi I dostarczy mi ją w miarę wcześnie, to będzie to pierwszy dzień prac nad chartem!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-02-2014 16:08:01 przez Tomasso94.)
|
|
14-12-2013 00:11:14 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Charper składa charta czyli po trupach do celu - charper - 14-12-2013 00:11:14
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|