Ankieta: jaki najlepszy motorower waszym zdaniem Ankieta jest zamknięta. |
ogar200 |
   |
12 |
29.27% |
ogar205 |
   |
9 |
21.95% |
romet 50t-1 |
   |
4 |
9.76% |
komar2350 |
   |
3 |
7.32% |
lub jakiś inny |
   |
13 |
31.71% |
jaki najlepszy motorower waszym zdaniem ?
|
Autor |
Wiadomość |
Marwerick
Mechanik

Liczba postów: 1,866
Imię: Zbigniew
Pojazd: Inny
|
RE: jaki najlepszy motorower waszym zdaniem ?
(14-12-2013 00:04:15)Lagoon napisał(a): Czytam i własnym oczom nie wierzę, jak można pisać, że przestarzały silnikowo ogar 200 jestlepszy od Charta? Do innych motorowerów z silnikiem Dezametu nie porównuję, bo to inna klasa, już nawet zupełnie inna myśl techniczna, większe wymagania stawiane przez odbiorców czynią Charta zupełnie inną konstrukcję w porównaniu do reszty Rometów.
Jak może niektórzy wiedzą ja z Chartem przeszedłem wiele Co chwila coś się działo z iskrownikiem, i mimo tego wciąż jest dla mnie najlepszy polskim motorowerem. Dlaczego? Otóż rozwiązaniami przypomina inne z Japonii czy Niemiec. Pomysły były świetne, lecz wg mnie ich wykonanie pozostawiało sporo do życzenia. O ile nadwozie było całkiem ok, o tyle silnik i elektronika niestety. Słabe materiały, tylko 3 biegowa skrzynka biegów, kiepskie wykonanie, zły projekt instalacji( 6V, wszystko liczone "na styk", rozładowujące się akumulatory). Gdyby te elementy były dopracowane, choćby aluminium do odlewów lepszej jakości, instalacja 12V o większej mocy, 4 lub nawet 5 biegowa skrzynia biegów Chart wg mnie stałby na naprawdę wysokim poziomie, nawet w stosunku do motorowerów zagranicznych.
no właśnie w ostatnim zdaniu o tym wspomniałem tylko w innym sensie
i nie ma czego się oszukiwać technologia silnika jawa223 pochodzi z lat 60 więc nie można oczekiwać że to będzie super uber pro cool łał przy silniku dezamet 027
|
|
14-12-2013 00:09:11 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: jaki najlepszy motorower waszym zdaniem ? - Marwerick - 14-12-2013 00:09:11
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|