Ankieta: jaki najlepszy motorower waszym zdaniem Ankieta jest zamknięta. |
ogar200 |
   |
12 |
29.27% |
ogar205 |
   |
9 |
21.95% |
romet 50t-1 |
   |
4 |
9.76% |
komar2350 |
   |
3 |
7.32% |
lub jakiś inny |
   |
13 |
31.71% |
jaki najlepszy motorower waszym zdaniem ?
|
Autor |
Wiadomość |
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,006
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
RE: jaki najlepszy motorower waszym zdaniem ?
MrF4k napisał(a):Nie słyszałem jeszcze żeby w Charcie czy Jawce sypnęły sie tryby czy coś w tym stylu
Ja widziałem, zdjęcia niżej
Nie wiem co niektórzy widzą takiego niezawodnego w skrzyni 223, ale kilka takich silników remontowałem i widok tego typu wcale mnie nie dziwi (drugie zdjęcie to wałek startera):
Poza tym rozpadające się trybo rozrusznika (z zapadką), bolce w koszu sprzęgłowym, które się krzywią, dostają luzów, rozciągający się łańcuszek sprzęgłowy, możliwe pokrzywienie zmieniacza biegów (w jawce miałem takiego bubla, udało się go naprawić i wzmocnić). Normalka w tym silniku.
fosa napisał(a):Ale po co Wy piszecie o charcie jak on niewiele ma do tematu
Przecież w ankiecie wyraźnie widać taką opcję jak "lub jakiś inny".
Boszu napisał(a):I zawieszenie, to jedynie przednie... Tongue Bo jest olejowe... Ale wbrew pozorom, jeżeli w 200-tce przednie lagi nie są krzywe, źle ustawione lub źle skręcone. Oraz tuleje nie są wybite... To to zawieszenie świetnie pracuje! Przynajmniej ja na swoje nie narzekam... 
Te zawieszenia to inne bajki... Chart ma porządny amortyzator, a Ogar... Owszem, tak jak napisałeś, jak jest dobre, to pracuje. Pracuje bardzo dobrze, ale na miarę swoich ograniczonych możlwości.
citroen-XM.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2013 22:33:07 przez BigSoft.)
|
|
13-12-2013 22:28:56 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: jaki najlepszy motorower waszym zdaniem ? - BigSoft - 13-12-2013 22:28:56
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|