Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 205] B. Mocno się grzeje
|
Autor |
Wiadomość |
rafik7332
Uczeń
Liczba postów: 172
Imię: Rafał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: B. Mocno się grzeje
INSTRUKCJA USTAWIENIA ZAPŁONU pisana na opak
potrzebne bedą ci przyrządy takie jak linijka jakiś okrągły pręt lub kredka taka aby sie mieściła w otrzorze w cylindrze (głowicy) odkręcasz prawą storne silnika jeśli masz iskrownik zakręcony na sr óbki na klucz widlak 8 to dasz rade go ustawić bez sciągania koła magnesowego no to Zaczynamy.
Połóż linijke na głowicy aby równo przylegała ,ustaw tłok tak aby był w pozycji zz czyli u samej góry zaznacz kreske równo z linijką wyjmij pręt lub kredke i zaznacz drugą kreske 3 mm wyżej pierwszej kreski wsadz z powrotem kredke i cofnij koło magnesowe tak aby znikneła ostatnia kreska nad linijką przekreć kołem mag. w prawo aż pojawi sie równo z linijką kreska jeśli sie pojawiła i platynki dokładnie w tym miejscu sie zaczynają otwierać to znaczy że zapłon jest dobrze ustawiony jeśli otwierają sie za pózno to możesz iskrownik przekrecić w lewo a jak za wczesny to w prawo tylko z wyczuciem platynki mają być ustawione około 0,3 mm 0,4 mm jeśli ci pomogłem wcisnij pomógł aha najlepiej miedzy platynki podczas ustawiania zapłonu włożyć jakaś cieniutką kartke żeby dobrze ustawić platynki powierzchnie styków muszą być równe i jeszcze jedno weż wymien kondensator bo to też może być przyczyną ja tak miałem pozdrawiam rafał sory za wszystkie błędy
jak byś miał jakieś pytania pisz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2013 21:43:40 przez MrF4k.)
|
|
13-12-2013 21:18:05 |
|
1 osoba postawiła piwo rafik7332 za ten post:1 osoba postawiła piwo rafik7332 za ten post.
komarek2 (12-14-2013)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: B. Mocno się grzeje - rafik7332 - 13-12-2013 21:18:05
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|