Doradzenie w wyborze motoroweru
|
Autor |
Wiadomość |
chart21050
4t-Master

Liczba postów: 1,002
Imię: Konrad
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Doradzenie w wyborze motoroweru
Cześć
To może i ja coś powiem, za 1500 kupisz Charta lux, Simsona S51 będzie potrzebował raczej trochę pracy. Zależy co wolisz 4t czy 2t. Dostępnością części się nie martw. Wszystko znajdziesz w internecie. Ja nawet do sklepu nie zachodzę, Zamawiam jednego dnia dobrze z rana i na następny dzień mam części. Jeździłem Chartem i miło go wspominam, zdarzały się awarię spowodowane głównie syfiastym gaźnikiem ( jeździłem przez rok na 4 gaźnikach, każdy miał problem xD ) , Problemy z elektryką, dbałem jak mogłem. niestety zdarzały się poważniejsze awarie. Ogólnie na trasie nie mogłem dorównać chińskiemu motorowerowi ( Junak ). On miał większą przelotówkę, przejechał trasę bez awarii i jeszcze dał radę scholować kolegę który miał awarię paska napędowego. Mój Chart natomiast miał problem z puchnięciem tłoka ( ZMD ), nie mówiąc o tym że rozwalił się 10 km od mojego domu, resztę trasy pokonałem piechotą. Na takie latanie na nie długich dystansach był bardzo dobry. Do sklepu po bułki do kościoła. No niestety miałem dosyć, chciałem coś innego i zakupiłem chińczyka. Jak dobrze pamiętam dałem za niego 1800 zł. Jest to GB Street. W tej chwili silnik dokręca do 15 tyś km. Nie był ani razu rozbierany. Sam przejechałem nim od września prawie 2 tyś km. Nie grzebałem przy nim nic. Po prostu ważne jest by zmieniać olej, mieć wyregulowane zawory i sprzęt jest nie do zajechania. Kupujesz zestaw 72cm3 jeżeli masz zamiar ostro katować to i chłodnicę oleju. Masz wtedy moto nie do zajechania. Zgodzę się co do jakości spawów, niektóre chińczyki po prostu mają nas*ane spawami. Mój ma akurat spawy bardzo ładnie zrobione ( warto na to zwrócić uwagę przy kupnie). Mój kolega był 4t nad morzem o ile pamiętam 1000 km i przejechał to bez żadnej awarii. Po prostu żeby Simson/ Chart dorównał Chińczykowi to musi być w takim samym stanie. Co do 50 cm3 w 4t i braku mocy. Ja nie narzekam, na zlocie byłem z pasażerem i brałem simsona S51 4b ( również z pasażerem ) jak chciałem  W jedną osobę simek mnie na starcie bierze, lecz ja wygrywam na v-max ( 78 km/h )  Dobra rozpisałem się  Mam nadzieje że pomogłem, choć trochę
|
|
10-12-2013 19:54:29 |
|
1 osoba postawiła piwo chart21050 za ten post:1 osoba postawiła piwo chart21050 za ten post.
Kanilox (12-10-2013)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Doradzenie w wyborze motoroweru - chart21050 - 10-12-2013 19:54:29
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|