Ogar 200 - Chopper
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Ogar 200 - Chopper
(08-12-2013 14:07:21)barcelxxl napisał(a): http://www.photoblog.pl/barcelxxl/162137...opper.html tutaj masz obrócone zdjecie. A tutaj do pobrania http://www32.zippyshare.com/v/61251479/file.html
Dzięki...
(08-12-2013 14:28:38)Chmielu17 napisał(a): Projekt całkiem ciekawy. Fanie by wyglądał, gdybyś założył bak od Simsona SR-2 albo Żaka, siedzenie od Komara 232, a koło przód Komar 19' a tył Pegaz 16'. Oczywiście ja tylko doradzam, więc nie musisz się do tego stosować ale ja bym to tak widział.
Co od czego będzie, to jeszcze wyjdzie w praniu... Na początek, chciał bym przerobić sam szkielet... I sprawdzić jak bardzo krzywe to będzie, i jak wiele razy będę to musiał poprawiać aby wyprostować. Ale pomysł z bakiem od Simsona całkiem dobry. Dość dobry on ma wygląd! Co do siedzenia, co raz bardziej myślę nad randomowo szytym własnoręcznie, lub jak sobie z tym nie poradzę na maszynie do szycia, to zlecę to mojej mamie. Ona dobrze szyje, to mi na pewno porządnie siedzenie uszyje! Tylko myślę, czy Derma, czy Skóra. Bo Skóra jest bardzo droga! :/ Albo, użyję do tego stare pokrowce z Ogara, których mam chyba z 4-5 (tzn. nie stare, a nowe nie co zużyte)
Co do kół, chciał bym dorwać od Herkulesa, ale raczej będę musiał się zadowolić 19-stką Rometa... A z tyłu, to na początek pójdzie 17-stka zapewne z oponą 110-tką. Chyba że uda mi się wymyślić coś innego, lub dorwie koło od motoryny, i założę oponę od samochodu...
(08-12-2013 14:37:28)Błażej napisał(a): Kolega przerobił tak. Nie wiem czy go ma czy sprzedał, ale wyszło fajnie
Właśnie coś takiego chciał bym uzyskać! A dokładniej, tak samo montowane amortyzatory, oraz podobnie chciał bym wypuścić przód... Jedynie co chciał bym dodać, to przydłużenie ramy oraz inny bak. A taki silnik, to już tylko moje marzenie jak na razie! No i kierownicę chciał bym zrobić jakąś bardziej customową... Oraz całości nadać jakiegoś charakteru, bo pisałem dzisiaj z znajomym który z hobby buduje customy, i doradził mi, abym całości nadał charakter, czy to trupie czachy, czy to płomienie, czy jakieś znaki lub symbole... Bo twierdzi że to jest podstawa budowy customowej ramy.
I oczywiście nie mowa tutaj o naklejkach, tylko o elementach metalowych lub ameliniowych...
I dzięki Justyna za wrzucenie! Mam dzięki tobie wgląd na całokształt. I wiem jak to może mniej więcej już wyglądać, i co jak zrobić aby wyglądało jeszcze lepiej!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2013 19:44:47 przez Boszu.)
|
|
08-12-2013 19:43:41 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 200 - Chopper - Boszu - 08-12-2013 19:43:41
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|