Ogar 200 - Chopper
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Ogar 200 - Chopper
"Semmao" ten niebieski to tylko ma pokazywać jak mają nie wyglądać tylne amortyzatory.
"Błażej" czekam w takim razie na ten link.
Aktualnie, przełożyłem w całości tylny wahacz i cały przód do drugiej ramy... Jak się okazało, wydaje się być po jazdach próbnych z popychu dobra! Czyli nie krzywa, nie znosi... Teraz tylko pytanie, kto mi pojedzie po farbę??
Pewnie będę musiał wszystko z powrotem przełożyć, chodź na szczęście na główce ramy mam gotowe koronki, to nie muszę się martwić że zgubię śruty, a wahacz nie jest zaklinowany, co również łatwo i szybko idzie przełożyć. W prawdzie, przełożenie zajęło mi jakąś godzinkę.
Idę właśnie zrobić jeszcze parę fotek, i potem znów przekładanie i jazda po farbę... Następnie czyszczenie tamtej ramy, wykończenie elementów których brakuje, jak np. brak prawego mocowania na amortyzator, w tym jest już wywiercona dziura, tylko wystarczy zrobić gwint, wkręcić szpilkę i gotowe. No i myślę że jeszcze kilka elementów trzeba będzie poprawić, wzmocnić.
Prawdopodobnie jutro jak wszystko w miarę wyschnie, będzie przekładanie wszystkiego, i dopieszczanie... A w dzień kolejny, czyli sobotę. Może pomyślę już nad przerabianiem powoli ramy...
A tak nawiasem, co powiecie jak gdybym szkielet walną na czarno?? Bo możliwe że nie kupię identycznej farby, bo może takiej w sklepie nie być... I później mógł bym tak samo zrobić z kołami.
|
|
05-12-2013 13:06:30 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 200 - Chopper - Boszu - 05-12-2013 13:06:30
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości
|
|