Komar Sztywniak Kaniloxa
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Komar Sztywniak Kaniloxa
(25-11-2013 20:40:43)Romeciarz351 napisał(a): Co do Szparunków na baku(jeśli o to chodzi), to można użyć Taśmy firmy 3M, odbić taki trójkąt(taśmą) na wzór oryginału i powoli zabrać się do pracy.Kiedyś, jak sie dowiedziałem, szparunki były wykonywane w fabrykach przez specjalnie do tego oddelegowanych pracowników z dużymi zdolnościami artystycznymi o „spokojnych rękach” i często były to kobiety.Ogólnie ciężko jest wykonać szparunki, aby wyszły idealnie, ale jest to możliwe, potrzeba czasu i naprawdę dużego poświecenia. Najlepiej jeszcze, aby głos zabrał ktoś, kto się tym zajmuje lub miał z tym przygodę(ja osobiście nie miałem), ale można także oddać do lakiernika, jednak trochę sobie za to liczy$$
No nie wiem, jak zapytam się czy ten lakiernik by umiał takie coś i ile by to kosztowało, w ostateczności wytnę z folii samoprzylepnej taki kształt i przykleję, z daleka nikt nie pozna.
(25-11-2013 21:11:56)Darek1 napisał(a): no fajnie po wypiaskowaniu wyglądał jestem ciekawy jak będzie się prezentował
Też już nie umiem się doczekać
(25-11-2013 21:16:00)stqc napisał(a): Szparunki aerografem zrób tylko poćwicz trochę bo będziesz miał tylko jedną szansę
Ciekawe skąd wezmę areograf.
(25-11-2013 21:21:56)Matinek napisał(a): Bardzo ładny komar. Sam mam podobnego mój też jest 2320 sztywniak jest on 100 procent oryginalny taki jaki wyjechał z fabryki takiego wyciągłem z szopy i nigdy nie był malowany a trójkąta na baku nie ma. Zgadzam się że bordowo czarny jest fajniejszy od niebiesko szarego.
Ja bym na twoim miejscu nie malował trójkąta bo niektóre komary nie miały i wyglądało to fajniej bo bak jest taka jedna całość a nie we wzorki.
Może były 2320 bez trójkąta ale mr232 chyba wszystkie miały, mu się dużo bardziej z nim podoba bez niego widać odrazu że malowany i niedokończony.
Dzisiaj miałem piaskować już ostatnie pół błotnika, ale niestety było bardzo mokro a do tego śnieg na to padał więc poprawiałem papierem ściernym już wypiaskowane elementy i znalazłem kilka miejsc które trzeba poprawić. Jutro też ma padać to też będę poprawiał papierem ściernym a w środę wypiaskuje wszystko i będzie gotowe z mojej strony.
|
|
26-11-2013 02:27:04 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar Sztywniak Kaniloxa - Kanilox - 26-11-2013 02:27:04
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości
|
|