Komar Sztywniak Kaniloxa
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Komar Sztywniak Kaniloxa
(21-11-2013 10:31:49)skuter007 napisał(a): Lepszy jest zwykły piasek z castoramy Dyszę wylotową masz z plastiku? Ja do piaskowania używam kompresora 3jw60 i idzie to całkiem dobrze.
U mnie w castoramie nie ma piasku to nawet nie wiem, dysza jest taka metalowa, nie wiem czy w środku jest coś z plastiku lub innego materiału.
(21-11-2013 20:15:17)Latos napisał(a): A wogóle na jaki kolor będziesz go malował? Ten niebiesko-szary taki trochę oklepany, mi się osobiście o wiele bardziej podoba ten czerwono-czarny. Powodzenia z robotą
Już wcześniej się nad tym zastanawiałem ale postanowiłem że na czerwono czarno bo jest rzadszy, był tak oryginalnie pomalowany i bardziej mi się podoba, a ten niebiesko szary to jak jakiś listonosz.
(21-11-2013 20:35:36)lada97 napisał(a): Dzięki za odpowiedź, mam nadzieję że sztywniaczek wyjdzie ładny. Sam jutro pójdę do lidla obczaić ten pistolecik. A akwarium to w takim sensie że jakieś stare szyby posklejać albo z drewna obudowkę i jedną szybę by było widać co piaskować i rękawice grube.
Najlepiej z sklejki albo blach zrobić, od góry szkło albo pleksi ale musi być z jakąś dodatkową ochroną bo się matowe zrobi po czasie i nic nie będziesz widział.
A i dzisiaj mi się chyba coś zepsuło w tym pistolecie, cały czas było ok a potem nie chciał zasysać tyle piasku i strzelało tylko małą ilością, chyba tam coś się zatkało ziemią którą zamiatałem razem z piachem.
Dzisiaj poskładałem wszystko co mam poczyszczone żeby wam pokazać ile już zrobiłem i ile zostało.
Zostało mi do zrobienia osłona łańcucha, błotnik tylni od wewnątrz i widelec od wewnątrz, potem jeszcze trzeba trochę dodatkowo wyczyścić z rdzy błotniki no i spawanie, jest do zaspawania kilka dziurek w bagażniku i sporo dziur i ubytków w błotniku tylnym.
Myślę że w następnym tygodniu będzie już wszystko oddane do lakiernika, tylko nie wiem jeszcze jednej rzeczy, co zrobić z czarnym trójkątem na baku, szukałem jakiś szablonów na allegro ale nie ma, może macie jakiś pomysł?
|
|
22-11-2013 02:18:48 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar Sztywniak Kaniloxa - Kanilox - 22-11-2013 02:18:48
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 31 gości
|
|