Witam wszystkich.
Chciałbym zaprezentować użytkownikom tego forum mój kolejny motorower (zaraz po Romecie 100 który przeszedł na emeryturę) Romet Ogar 200. Nabyłem go, a raczej dostałem od wujka za darmo jakoś na przełomie wakacji 2012r (nawet głupi by skorzystał ). Jestem jego chyba ... 3 właścicielem .
Początkowo nie byłem zwolennikiem tego modelu z prostej i głupiej przyczyny, nie był w 100% polskiej produkcji, lecz po kilku przejazdach zmieniłem zdanie . z racji ,że nie posiadałem dość sporo informacji na temat czeskiego silnika miałem trudność z jego wyregulowaniem, a ostatecznie ukręciłem gwint w głowicy... i tak zostało do kolejnego sezonu.
W kolejnym sezonie postanowiłem naprawić Ogara a następnie stałem się użytkownikiem tego zacnego forum . Zacząłem podróżować na swym wiernym ogarze, który w tym sezonie nie zawiódł mnie ani raz, a użytkowałem go do jazdy niemal codziennej oraz wypraw niedzielnych
Teraz Romek został rozłożony na czynniki pierwsze wyczyszczony oraz pomalowany. Mam zamiar przywrócić mu dawny blask jak wychodził z fabryki w 88r . Nieznacznie odejdę od oryginału by moim zdaniem poprawić mu troszeczkę stylistykę. Wymieniam w nim w miarę możliwości większość elementów które mogły ulec zużyciu od ramy (tulejki wahacza ,łożyska w kołach, wianki, a właściwie kulki przedniego zawieszenia) po silnik (łożyska szlif cylindra, łańcuszek sprzęgłowy oraz napędowy). Prace trwają cały czas, gdy znajduję wolny czas i budżet [attachment=4457]
pierwsze zdj przedstawiają zdj z różnych wypraw Ogarem w tym sezonie
kolejne zdjęcia
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.