Ocena wątku:
- 1 głosów - 4 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Kadet] Problem z iskrą
|
Autor |
Wiadomość |
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Problem z iskrą
Więc tak... Wymieniłem cewkę zapłonową na nową, kupiłem zestaw naprawczy gaznika. Dzisiaj wszystko zmontowałem, cewkę troszkę spiłowałem, żeby nie miała takich ostrych krawędzi, bo tarło magneto minimalnie o cewkę właśnie. Zestaw naprawczy gaznika zmontowałem. Po pierwszym kopnięciu silnik chodził nawet bardzo ładnie, pochodził z 1-2 minuty i zgasł, dodawałem gazu, reagował bardzo ładnie na gaz. Tylko nie wiem czemu tak szybko gaśnie, już iskrę ma tak, że wystarczy tylko ręką magnetem pokręcić i iskra jest. Jak kopnę to iskra jest jak marzenie. Kolejną ciekawą rzeczą jest to, że jak sprawdzałem iskrę, świeca zsunęła się z cylindra, na głowice, no i paliwko wywaliło całkiem niezle... Ale problem pojawił się taki, że teraz go nie zalewa w ogóle. Jeszcze jedno, jak odpaliłem go po raz któryś tam, na wolnych obrotach chodził chwilę, zaczął przygasać to dodałem mu gazu i zgasł. Nie wiem już co się dzieje z tym silnikiem. Na koniec dodam jeszcze tylko, że na nowej iglicy (tej z zestawy naprawczego) są aż 4 rowki, dałem na najniższy, czyli podniosłem iglicę.
Może wie ktoś na czym polega teraz problem?
I co? Pomoże ktoś? Bo mi już brakuje pomsyłów
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-11-2013 21:55:13 przez Damian4570.)
|
|
16-11-2013 21:19:10 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Problem z iskrą - Damian4570 - 16-11-2013 21:19:10
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|