Wymarzony sprzęt-Romet Ogar 200 1986' Pimpka.
|
Autor |
Wiadomość |
Pompuś
Unregistered
|
RE: Wymarzony sprzęt-Romet Ogar 200 1986' Pimpka.
Nooo, siema
Silnik w 90 % złożony.
W tygodniu będzie nowy łańcuszek sprzęgła i olej. Ew. kupię jeszcze linkę sprzęgła i gazu.
Złożyłem go bez silikonu i nawet smaru.
Udało mi się na sucho i nawet uszczelka nie pouciekała i wszędzie ładnie chwyciła. Wał kręci się idealnie lekko, a nie tak jak po ostatnim remoncie, że łożyska były zablokowane simerem i nie szło ręką ruszyć... Teraz z simerami kręci się palcem
Myślę, że w tym tygodniu już odpalę i mogę (chyba) zaręczyć, że będzie działał. Złożyłem go w sterylnych warunkach. Pierwszy raz składałem w takim czystym otoczeniu Wyłożyłem sobię stół pościelą białą i składałem w rękawiczkach chirurgicznych. Nagrzałem kartery i łożyska oczywiście leciutko wpadły. Biegi ładnie wchodzą, zębatkę wału przed nałożeniem nagrzałem i ładnie wpadła na swoje miejsce. Mam ogromną nadzieję, że silnik nie będzie ciekł i będzie służył cały przyszły sezon, a i może dłużej. Ramy narazie nie ruszałem. Muszę wybić tą pozostałą część ośki wahacza i dokładnie w tym miejscu wyszlifować. Chyba jutro jeszcze scansol kupię na ramę. Puki co składam silnik, szlifuję ramę i to wszystko. W Gimbazie nie ma lekko, a jestem bliski zagrożenia z 2 przedmiotów... Jutro postaram się o fotki.
Pozdro i czekajcie na więcej.
|
|
03-11-2013 00:30:18 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Wymarzony sprzęt-Romet Ogar 200 1986' Pimpka. - Pompuś - 03-11-2013 00:30:18
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 171 gości
|
|