Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Pelikan i Struś
|
Autor |
Wiadomość |
PawDan
Nowy
Liczba postów: 33
Imię: Franek Kimono
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Pelikan i Struś
Witam. Fajnie, że oglądanie Pelikana ucieszyło choć na chwilę kilka osób, bo mnie on cieszy cały czas Nigdy nie widziałem takiego zielonego Pelikana w metaliku, ale pewnie wyglądał super. Pelikan w wersji UNIVERSAL zapewne posiadał też opony z białym bokiem. Ja myślałem o takich oponach do swojego ale odpuściłem sobie, bo zielone Pelikany jakoś zawsze kojarzyły mi sie tylko z czarnymi oponami. Mój ma naklejkę "LUX" ale chyba dotyczy to tego, że posiadał fabrycznie oświetlenie. VAN DE LORO - nie wiem o jakiej lampie tylnej piszesz, ale mam taką na baterie przyczepianą z tyłu na ramę. Planuję ją zamontować. Miałem też w planach założenie drugiej lampy migaczy pod tylny odblask na tylnym błotniku, ale wtedy na kierownicy robi się strasznie dużo kabelków.... Przemyślę to jeszcze....
Co do "pierdzącej manetki" to zależałoby mi na takiej starej, z epoki. Wojski, jeśli miałbyś do sprzedania, byłbym szalenie wdzięczny. Generalnie to tyle co planuję jeszcze do niego ewentualnie założyć. Mam jeszcze koszyk na bidon z epoki, chyba taki jak do Huragana czy coś.... ale nie zakładałem, bo jakoś nie wyglądał ciekawie na takiej małej ramie. Wszystkie gadżety kupiłem na znanym serwisie aukcyjnym. No, oprócz okrągłych koralików na tylnym kole, bo są one ze starego Jubilata mojej dziewczyny. Posiadm też bardzo łdnie zachowaną lampkę przednią ROMET w standrdowym kształcie, ale ta bateryjna wydała mi się bardziej ciekawa w kształcie
Co do innych rowerów to obecnie czaję się na jakiegoś UNIVERSALA na bazie Wigry albo jakiegoś innego starego polskiego składaka: Karat, Sokół lub Czajka itp. Ale nie ukrywam, że czekm na jakiś defiladowy okaz
|
|
20-10-2013 22:29:29 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Pelikan i Struś - PawDan - 20-10-2013 22:29:29
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|