Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Pelikan i Struś
|
Autor |
Wiadomość |
PawDan
Nowy

Liczba postów: 33
Imię: Franek Kimono
Pojazd: Inny Romet
|
Romet Pelikan i Struś
Witam wszystkich.
Po ostatnich wpisach w „nasze rowery” tak jakoś poważnie się zrobiło  Duże rowery, na dużych kołach, zapewne dla dużych ludzi, dużych czyli zapewne poważnych  To może dla odmiany kilka fotek Rometa dla dzieci  Na kołach 16 calowych. Pelikan rocznik 1983 w wersji „max gadżet”  Właściwie do „max” brakuje kilku rzeczy: zastanawiałem się nad dodatkową lampką tylną. Również bateryjną jak ta przednia i fajnie byłoby dorwać takie urządzonko, które zakłada się na manetkę na kierownicy i wydaje ono dźwięki imitujące warczenie silnika  Ale kupienie tego graniczy chyba z cudem
Pelikan został kupiony za 50zł na tablica.pl w wersji golas: tzn bez gadżetów, oświetlenia i miał rozklekotane pedały. Mimo to był jednak świetnie zachowany. Lakier jest oryginalny i tylko gdzie niegdzie został podmalowany punktowo zaprawkowo za pomocą szpilki  Koła i chromy wystarczyło wypolerować, opony i plastiki przetrzeć odpowiednimi kosmetykami stosowanymi np do czyszczenia samochodu. Pedały kupiłem sprawne na pchlim targu za 10zł/komplet. Jedynie osłona łańcuha została pomalowana w całości, ponieważ była mocno sfatygowana. Również bagażnik został tu i ówdzie tryśnięty sprayem zmieszanym pod kolor w mieszalni lakierów samochodowych. Acha, kupiłem również nową naklejkę z nazwą roweru gdyż oryginalna była z jednej strony poważnie zdarta. Przesmarowałem tu i ówdzie, podpompowałem koła. Pojazd bez zająknięcia przejechał jakieś 25-30 kilometrów w czasie swojego debiutu na zlocie zabytkowych rowerów. Pozdrawiam Romeciarzy

Mam nadzieję, że nie za dużo fotek wrzuciłem...
|
|
20-10-2013 02:44:43 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet Pelikan i Struś - PawDan - 20-10-2013 02:44:43
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|