Romet Chart, typ 210 Elektronik 12V/120W by BigSoft
|
Autor |
Wiadomość |
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,004
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart, typ 210 Elektronik 12V/120W by BigSoft
Więcej zdjęć masz w moim poradniku o przeróbce prądnicy na motorowerowo.pl
Zdjęcie bezpieczników, przekaźników mogę zrobić dzisiaj. Regulatora nie zrobię, bo mi się nie chce go wyciągać, a jest przykręcony w tym pustym miejscu pod stacyjką Zresztą nie ma co tam oglądać, bo jest na radiatorze, a środek radiatora jest zalany. Schemat jest tak banalnie prosty, że już prościej się nie da, a pochodzi ze strony motelek.net. Link bezpośredni do schematu: KLIK.
To jest regulator niby do cewki masowej, ale jak podłączysz + mostka prostowniczego do Ladeanker Eingang to też będzie działać. W planach do swojego Charta mam coś dużo lepszego (ten powyższy jest prymitywny w budowie jak i działaniu, ale ujdzie), ale... czasu brakuje na wykonanie . Zdjęć instalacji też nie zrobię, bo to się wiąże ze ściąganiem baku, czego też mi się robić nie chce, bo nie ruszałem tego od 10.000km i nie chcę tego ruszać. Zresztą ważniejszy powód - tam nic nie zobaczysz, bo mam wszystko w peszelkach pochowane, zresztą... Tam nic nie ma prócz kabli, a wszystkie dodatki typu przekaźniki i bezpieczniki mam w schowkach - i tego zdjęcia mogę porobić
citroen-XM.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-09-2018 20:34:20 przez BigSoft.)
|
|
01-09-2013 17:48:42 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart, typ 210 Elektronik 12V/120W by BigSoft - BigSoft - 01-09-2013 17:48:42
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości
|
|