Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Wagant 81'
|
Autor |
Wiadomość |
PawDan
Nowy
Liczba postów: 33
Imię: Franek Kimono
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Wagant 81'
MAD, konstruktywną krytykę należy umieć przyjąć, sarkazm sobie darować. Widać, że nie masz pojęcia o polskiej sztuce użytkowej i polskim designie lat 60/70/80 skoro piszesz, ze była to "epoka charakteryzująca się brakiem gustu i tandetą". Mieliśmy wspaniałych techników, architektów, inżynierów, ale również projektantów sztuki użytkowej. Popatrz sobie chociaż jak wyglądały polskie produkty AGD z lat 60 czy 70 w porównaniu z zachodnimi - ok, ustępowały im technologią, często materiałem ale nie WZORNICTWEM LUB WYGLĄDEM. Pisząc o samochodach i AGD miałem właśnie na myśli ich kolorystykę charakterystyczna dla danej epoki. Kiedyś rowery były w "badziewiastym pomarańczowym", a samochody były np wyblakłym majtkowym turkusie - obecnie w ogóle niespotykanym. Dzisiaj rowery są malowane wielokolorowo, a samochody są np w srebrnym metaliku w ogóle niespotykanym wówczas.
Dodam jeszcze,ze nie jestem na tyle stary aby Waganty kojarzyły mi się z młodością choć na komunię dostałem Jubilata
Zachwycałbym się tym rowerem gdyby był zrobiony z Waganta wraka, ale został zrobiony z Waganta, w którym wystarczyło zrobić zaprawki lakieru, a potem przepolerować całość pastą średniościerną w celu wybłyszczenia. To tyle ode mnie. Pozdrawiam.
|
|
23-08-2013 00:55:01 |
|
1 osoba postawiła piwo PawDan za ten post:1 osoba postawiła piwo PawDan za ten post.
Sołtys (08-23-2013)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Wagant 81' - PawDan - 23-08-2013 00:55:01
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości
|
|