Jak zarejestrować komara bez numeru rejestracyjnego?
|
Autor |
Wiadomość |
motonita
Uczeń
Liczba postów: 277
Imię: motonita
Pojazd: Inny
|
RE: Jak zarejestrować komara bez numeru rejestracyjnego?
(19-08-2013 12:54:41)Semmao napisał(a): Wiesz, że dzwon bije, ale nie wiesz w którym kościele
Pojazd sam z automatu zabytkiem się nie staje. Wg prawa potrzeba jest ku temu decyzja konserwatora i wpis do rejestru - dopiero wtedy przysługują przywileje w OC. Do póki wpisu nie ma, OC trzeba opłacać wg ogólnych zasad i to Ci gwarantuję.
UFG nalicza kary za lata wstecz ale tylko na papierze, bo to nie ma znaczenia bo kara się nie mnoży przez lata bez OC, jest jednorazowa.
Przyjacielu gdybym niebył czegoś pewien nie pisał bym.
... każda rzecz wykonana ręką ludzką staje sie zabytkiem po 40 latach, czy to sokowirówka czy mikser czy komar... zapraszam do usawy
są różne formy ochrony zabytków i po to się miedzy innymi robi wpis (do tego nie trzeba zadnego rzeczoznawcy) wiec czy ma wpis czy nie OC płacic nie musi
i uwierz mi kolego wiem co mowie
(19-08-2013 13:24:47)Hubinho napisał(a): (19-08-2013 12:42:56)motonita napisał(a): (19-08-2013 12:22:52)Hubinho napisał(a): Jeśli nie dałoby się normalnie zarejestrować, lub wyszłyby kary np. za oc, to po spisaniu umowy wyrejestruj go. Później idź do rzeczoznawcy po opinię, że unikatowy(200zł). Potem normalnie rejestrujesz.
Znowu bredzisz NIE MOŻNA WYREJESTROWAC POJZDY (no chyba że go odda do stacji demontażu pojazdow)
Składasz w WK wniosek o wyrejestrowanie np. do kasacji. Da się wyrejestrować.
Cytat: (19-08-2013 12:22:52)Hubinho napisał(a): PS. Numer rejestracyjny podadzą Ci w miesiąc, jeśli pokarzesz im, że jesteś właścicielem.
A te bajki o smokach z kad??
Przerabiałem to. Napisałem list, podałem numery ramy, silnika itp. W załączeniu dałem umowę k-s. 30 dni na odpowiedź i wiedziałem o nim wszystko.
to popros o dane innych włascicieli poprzednich mog ci podac tylko dane tobie niezbedne do innych operacji (numer rej) czyli dane nie objete ochorona danych osobowych
(19-08-2013 13:28:31)Semmao napisał(a): (19-08-2013 13:24:47)Hubinho napisał(a): Składasz w WK wniosek o wyrejestrowanie np. do kasacji. Da się wyrejestrować.
Nie pisz bzdur - Motonita ma rację - wyrejestrować w WK możesz dopiero jak przyniesiesz papier ze stacji demontażu pojazdów, że zdałeś go w całości. Pojazdu potem nie można odkupić od stacji, ani ponownie go zarejestrować na normalnych zasadach.
jezeli jest to autoryzowana stacja to owszem możesz i tu też wiem co pisze znajomy pisał o tym prace doktorska zreszta jakis czas temu ten am człowiek w classic auto opisywał odzysk takiego pojazdu na przykladzie 125p mr...
mozesz rowniez zarejestrowa pojazd kupiony na zwykłum zlomie na kilogramy ale to juz dłuuuuuga rozkmina
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-2013 14:04:35 przez motonita.)
|
|
19-08-2013 13:57:58 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jak zarejestrować komara bez numeru rejestracyjnego? - motonita - 19-08-2013 13:57:58
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|