Druga Kłejkowa Maszyna!
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Druga Kłejkowa Maszyna!
No dobra czas na małą historię jak to było z tym kolorem...
Otóż, pierwotnie w planach był jak wiecie, żółty. Jednakże gdy wpadłem do Castoramy, to na półkach bieda. Wybrałem zatem coś co przykuło moją uwagę. Zielony groszkowy. Wziąłem 3 puszki zielonego, jedną puszkę czarnego, oraz... jedną puszkę koloru "ciemnoszary wpadający lekko w brąz". Ten ostatni kolor był przeznaczony na ramę. Jednakże, gdy zacząłem malować ramę, moim oczom ukazała się dosłownie sraczka Omal się nie załamałem... Zostawiłem to tak jak było i postanowiłem to przemyśleć. Dziś, gdy zszedłem do piwnicy i zobaczyłem, że ten kolor dalej jest tak okropny, to stwierdziłem, że tak nie może być. Postanowiłem pomalować albo na czarno, albo na groszkowy. Ostatecznie w Castoramie, wybór padł na groszek. Kupiłem więc 2 puszki i poszedłem do domu. Przy okazji powtórnego malowania ramy, postanowiłem poprawić kilka zauważonych przeze mnie "poważniejszych" niedociągnięć na pozostałych elementach (błotniki itd.). Dzięki temu teraz całość nie wygląda źle, wręcz moim zdaniem co najmniej dobrze Zdjęcie "sraczkowatej" ramy dodam później. Teraz nie chce mi się go szukać
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
08-08-2013 00:45:06 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Druga Kłejkowa Maszyna! - Quake96 - 08-08-2013 00:45:06
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|