Romet 210 Chart tabliczka
|
Autor |
Wiadomość |
karas1983
Nowy
Liczba postów: 6
Imię: Łukasz
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet 210 Chart tabliczka
Witam!
Pojechałem do UK w celu rejestracji Charta na siebie. Oczywiście z dokumentem o dokonaniu przeglądu ze Stacji Diagnostycznej. Jednak pani w Urzędzie Komunikacji powiedziała mi że muszę wyrobić zastępczą tabliczkę znamionową ponieważ są takie przepisy.
PRAWO:
Art. 66a. 1. Cechy identyfikacyjne, o których mowa w art. 66 ust. 3a, nadaje i umieszcza producent.
Art. 66. 1. 3a. Pojazd uczestniczący w ruchu powinien posiadać nadane przez producenta, z zastrzeżeniem art. 66a, cechy identyfikacyjne:
1) numer VIN albo numer nadwozia, podwozia lub ramy;
Rozdział 2
Rejestracja pojazdów
12.W przypadku zgłoszenia do rejestracji pojazdu, który nie posiada nadanych i umieszczonych fabrycznie przez producenta lub w trybie określonym przepisami odrębnymi cech identyfikacyjnych lub nie posiada tabliczki znamionowej, właściciel pojazdu do wniosku o rejestrację dołącza zaświadczenie, o którym mowa w § 28 ust. 3, potwierdzające nadanie i umieszczenie cech identyfikacyjnych lub wykonanie tabliczki znamionowej zastępczej.
Rozdział 5
Przepisy przejściowe i końcowe
§ 41.Przepisu § 2 ust. 12 nie stosuje się do pojazdu, który posiada tabliczkę zastępczą lub nadane i nabite cechy identyfikacyjne na podstawie dotychczasowych przepisów.
Czy jestem zmuszony wyrabiać zastępczą tabliczkę znamionową skoro numer na ramie jest czytelny? Oczywiście zgodny ze starym dowodem.
Proszę o sprostowanie do Urzędu Komunikacji
|
|
07-08-2013 10:58:43 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet 210 Chart tabliczka - karas1983 - 07-08-2013 10:58:43
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|