Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Jubilat 2 ' 86
|
Autor |
Wiadomość |
BITER
Praktykant

Liczba postów: 377
Imię: Maciek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Jubilat 2 ' 86
(17-07-2013 14:56:14)miki1999 napisał(a): Nie wiem, czy mój góral jest wytrzymały, czy co... Jak wy przejedziecie 1 km i wam się awarie dzieją Ja swoim uprawiałem downhill i jedyna awaria to mi się w tylnym amortyzatorze luz malutki zrobił.
Fajny jubilat, wrzuć aktualne fotki. Pozdrawiam 
Fotki będą dopiero pewnie w przyszłym tygodniu, bo wtedy ma być ładniejsza pogoda  A poza tym szukam fajnej scenerii
Od razu po otrzymaniu ramy od kuriera, założyłem KSIĄŻECZKĘ KILOMETRAŻOWO-SERWISOWĄ, w której zapisuję każdą przejechaną trasę, której długość sprawdzam w google maps. Między trasami odnotowuję co zostało wymienione, zrobione ( jednym słowem co było przy Jubim grzebane ). Natomiast ostatnie trzy strony zostawiam sobie na "notatki" czyli to, co mam jeszcze w nim do zrobienia ( odłożone na później )
Pierwszą setkę nabiłem 20 lipca i od razu zrobiłem przegląd. Okazało się że mam luzy w osi przedniego koła, więc od razu wyregulowałem.
Do prędkiej wymiany mam jeszcze klin, ponieważ strasznie buja mi się pedał. Możliwe że dziś zrobię, bo klin mam już kupiony. Majątek ( 2 zł )
W mieście, w którym mieszkam można sobie fajnie zarobić bez większego wysiłku. ( Może nie kokosy ale zawsze to jakiś grosz ).
A mianowicie:
Wstaję sobie tak 7.00 - 8.00 rano i robię objazd po wszystkich marketach w poszukiwaniu ulotek. Wszystko składuję w domu w kartonie. Gdy nazbiera mi się już jakieś 30 - 40 kg tych gazetek, jadę z nimi jakieś 300 m do skupu i tam otrzymuję pieniążki
20 gr/kg 40 kg = 8 zł. Wszystko przeznaczam na części do roweru.
Romet Jubilat2 '86
Romet Pelikan '79
Romet Salto '87
Opel Corsa B 1.5 TD ISUZU 1995[/color]
Romet Wigry Kowalewo '97
|
|
24-07-2013 16:25:14 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Jubilat 2 ' 86 - BITER - 24-07-2013 16:25:14