Druga Kłejkowa Maszyna!
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Druga Kłejkowa Maszyna!
(13-07-2013 22:28:16)alek736 napisał(a): (13-07-2013 22:26:38)pimpek-M2 xD napisał(a): A podzielisz się z nami odkryciem ?
gaźnik przełożył z niebieskiego...
Zaraz, skąd to wiesz? Aaa pewnie na SB się wygadałem, albo zgadłeś
W każdym razie masz rację. Winny był gaźnik. Ale skoro już się temat rozkręca, to napiszę dokładnie co i jak.
Zaczęło się od tego, że wsadziłem do niego kondek oraz jedną ze śrub dekielka gaźnika przełożyłem do platynek Iskra była taka że konia zabije. No to zacząłem badać co i jak. Skoro iskra była, a świeca sucha, to znaczy, że paliwo nie dochodzi... Wcześniej, dzień po kupnie czyściłem tylko dysze. Dzisiaj rozkręciłem gaźnik i już po zajrzeniu na dno komory pływaka wiedziałem, że jest zasyfiony, gdyż było tam pełno jakiegoś białego osadu... Więc gaźnik rozkręciłem na części i zabrałem do domu. Tam wygotowałem go w Occie rozcieńczonym w wodzie (bo niestety miałem resztkę octu :/ ) i znów zamontowałem do Ogara. Niestety nic to nie dało. Ale i tak byłem pewny że to wina gaźnika. Więc zaryzykowałem i zabrałem gaźnik z niebieskiego. Po zamianie od razu odżył! Tylko miał za wysokie obroty, bo przepustnica była ze starego. Więc przełożyłem jeszcze przepustnicę i już było idealnie. Postanowiłem szybko zmontować sprzęgło z niebieskiego i jechać na przejażdżkę. Ale ostatecznie stwierdziłem, że byłoby z tym w uj roboty, a poza tym tu wypadają biegi a co za tym idzie i tak bym się nie przejechał, więc zrezygnowałem z tego pomysłu. Jednak gdy nagrałem filmik z odpalaniem, emocje wzięły górę... Wsiadłem na maszynę i bez sprzęgła zacząłem szaleć po chodniku Potem szybko do domu po kask oraz aparat i znów na przejażdżkę
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2013 22:41:24 przez Quake96.)
|
|
13-07-2013 22:37:30 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Druga Kłejkowa Maszyna! - Quake96 - 13-07-2013 22:37:30
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|