WSK 125 czy Mińsk?
|
Autor |
Wiadomość |
Irek
-----
Liczba postów: 1,410
Imię: .
Pojazd: Inny
|
RE: WSK 125 czy Mińsk?
Komfort to jednak na WSK większy, ale pod każdym innym względem WSK w porównaniu do Minska wypada jak dla mnie tragicznie.
Zresztą co do obu motorów nie ma co porównywać. Minsk jest o 2 generacje nowocześniejszy. Znacznie szybszy trwalszy, zrywniejszy i co ciekawe spala nawet mniej od WSK 125.
Z częściami do Minska nie ma problemu, dużo jest oryginalnych fabrycznych części ( a właściwie tylko oryginały sie spotyka) na dodatek są znacznie tańsze niż do WSK ; starczy spojrzeć na obłędne ceny nowych wałów i cylindrów ZMD do zwykłych 125 i jakość chińskich czy polskich zamienników...
Jakby ktoś miał jakieś pytania to śmiało, miałem 5 szt WSK 125 i 2 Minski. I wiem co na prawde jest lepsze bo przejeździłem sporo tymi motorami a nie jak co niektórzy tutaj że wujek miał albo jechał na motorze kolegi a ten mu sie psuje i takie tam.
(13-07-2013 19:28:17)Artur napisał(a): Cytat:do mińska częsci nie dostaniesz
Tyle w tym temacie.
Prosta sprawa - chcesz mieć starszy motocykl, to bierz WSK. Chcesz mieć coś, co jest jednocześnie czymś starym i nowym, z całą choinką światełek i genialną, radziecką prostotą - bierz Mińska.
Święte słowa. Jak ktoś chce mieć "klasyka" i nie zależy mu na osiągach , dużej trawłości niech bierze WSK. Jak ktoś chce normalnie jeździć w miare dynamicznie i bezproblemowo to brać Minska.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2013 19:35:13 przez Irek.)
|
|
13-07-2013 19:31:01 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: WSK 125 czy Mińsk? - Irek - 13-07-2013 19:31:01
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|