Jawa 50 mustang, kondzia
|
Autor |
Wiadomość |
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
RE: Jawa 50 mustang, kondzia
Dziś, aktual, jako że pogoda tak licha, że już wysiedzień nie można postanowiłem iść do garażu, Na pierwszy ogień poszedł 023, rozebrałem go no i już mnie oświeciło tylko teraz go złożyć, No ale do zbiornika a tam dużo nie ma, a zrobiłęm tylko 100 km, a zbiornik był pełen , no i jeszcze pierścienie zaczynały dzwonić, cylek już trochę km nalatane ma, no to postanowiłem zabrać się do roboty,
Wykręciłem cylinder, tłok itp. no i przytargałem ze strychu pare gadżetów, mianowicie 2 pudełka, Jedno z cylindrem, tłokami pierścieniami itp, wszystko to co do okoła cylindra, no i pare gaźników .
Jaki że te 40 mm co w pudełku leżało jest mało wysłużone, bo jeździło w oczekiwaniu na tłok do czeskiego cylindra, no to dużo się w życiu nie narobiło, ale jednak tłok 40-tka denko miał całkowicie czarne, no to postanowiłem je wypolerować żeby nagar się tak nie osadzał, na zdjęciach nei ma tego efektu, no ale jest naprawde zadowolony, bo jestem w stanie się przejrzeć w tłoku
no to tłok założyłem na wał, do cylindra poprzekręcałem szpilki, no i teraz wybór gaźnika, jako że w sumie jest ich 4 no to wybór padł, na tego który był w silniku kupionym pewien czas temu przezemnie za 40 zł. Wyczyściłem go troche, nawet troche wypolerowałem wiem że benzyna zmyje efekt, ale chodzi o czystość nie o lustro ,
Wszystko złozyłem, no i pierwsze kopnięcie, odpalił może dopiero za 5 kopnięceim, z poczatku nawet ciężej się kopało, ale nawet jak silnik nie odpalił już pierścienie dawały po uszach, Ale odpalił, pierścienie dzwoniły niemiłosiernie, ale wiadomo trudne początki , przejechałem się 2 km no i już w miare się ułożyło i na niskich obrotach prawie nie dzwoni, jak będzie pogoda przejade się jutro do miasta, do sklepu z częściami, no i porozglądam się za oponą na tył do jawki
A teraz takie porównanie, jak się zmieniłą przez te 3 lata u mnie.
Więc było tak :
A jest tak :
, , ,
No jak ktoś to przeczytał w całości, no to podziwiam, i dziękuje, sam się zdziwiłem że ja tak bardzo się rozpisałem
|
|
26-06-2013 23:12:58 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jawa 50 mustang, kondzia - kondzio310 - 26-06-2013 23:12:58
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|