Romet Chart 85/5/1M + LC Pierwszy taki
|
Autor |
Wiadomość |
Romet drajwerV2
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 242
Imię: michau
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart 85/5/1M + LC Pierwszy taki
Widzę ostre przerabianie chartów robi się w modzie
Mógłbyś coś więcej powiedzieć o tym jak przerobiłeś sprzęgło na 4 tarczowe?
Co do tej skrzyni to jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić (syndrom dnia wczorajszego)
Masz może jakieś wstępne rysunki szkice czy coś? Uważał bym na wytrzymałość oryginalnego trybu trzeciego biegu. U mnie przy cylindrze 70 potrafiło wyrwać dość spory jego kawałek więc obawiam się że po stoczeniu przy mocniejszym secie może nie wytrzymać. Mimo wszystko życzę powodzenia. Załóż temat o swoim charcie i tam na bieżąco opisuj postępy bo jeśli cena wykonania takiej skrzyni 4 będzie do przetrzymania to się na nią pisze.
Osobiście myślałem nad przeszczepem z yamahy dt 80 lc2 ale niestety nadmiar pracy i brak czasu spowodowały że nie miałem nawet czasu tego pomierzyć i tak o to mój plan zakończył się fiaskiem.
Z aktualności cylinder pospawany w połowie kartery się czyszczą, leci do mnie pompa wody z yamahy aerox. Ponieważ trochę czas mnie goni chwilowo odpuszczę sobie wyważanie wału i korbę od sendy. W silniku wyląduje org wał z nową korbą od kosiarki 70. Czop będzie przyspawany do przeciwwag więc mam nadzieje że uda mi się dojechać na hamownię
|
|
23-06-2013 15:25:03 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart 85/5/1M + LC Pierwszy taki - Romet drajwerV2 - 23-06-2013 15:25:03
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|