Romet Ogar 205 - kondziu
|
Autor |
Wiadomość |
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Ogar 205 - kondziu
To więć postępy postępy i postępy, może nie tak gwałtowne jak ostatnie ale są.
No więc znowu zamówiłem parę części, linki, kondensator i platyny no i naklejki.
Z naklejkami no to w sumie zawaliłem sprawę, bo tak patrze to mogłem dać je bliżej siedzenia, ale jest lepiej jak bez .
Dalej wymieniłem platyny, no i kondensator chce wymienić, a tu kabel krótszy o jakieś 3 cm, ale z tym sobie poradziłem, wsadziłem do kupy wszystko no i za nic w świecie nie ma iskry, chciałem ominąć kabel w/n i dałem zwykły kabel, no i musiałem go trzymać bo spadywał, no i całe szczęście że miałem 2 bieg włączony, bo ja tu do kopania, ledwo co sie magneto 2 razy obróciło a jak mnie trachneło z VOLTÓW, to szok, z godzinę czasu czułem to w łapie, no ale wyciągnąłem iskrownik i zalutowałem od nowa kabel od cewki w/n co idzie do palatynek, i po tym zabiegu od razu inaczej, czuć życie, ogarek odpalił na jakieś 20 sekund kopcił jak lokomotywa, no ale ma prawo, wiec wyregulować i jazda, no i jeszcze osłonę łańcucha zamontowałem,
Taki sygnał od ogara że chce mu sie żyć to dobry znak, nowy zapał, no i może mnie wylecz, bo tak mnie czajnik sadzi i katar nos zalewa że wyrobić nie idzie
|
|
06-06-2013 23:05:17 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 205 - kondziu - kondzio310 - 06-06-2013 23:05:17
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
|
|