| 

Ocena wątku: 

0 głosów - 0 średnio12345 

| 
					Ogar 200, przerywa na światłach.
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| Boszu   Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
 Imię: Jacek
 Pojazd: Inny

| 
			| Ogar 200, przerywa na światłach. 

Mam pytanie do tych, którzy mieli z tym styczność lub faktycznie wiedzą, o co chodzi! Nie do tych, którzy udają że coś wiedzą. 
Tak więc, pytanie, a raczej problem który mam, i pojawił się nawet nie wiem w sumie kiedy.    Polega na tym że podczas gdy mam włączone światła, zaczyna na średnich obrotach przerywać. Na niskich i wysokich pracuje bez zarzutu... Przód żarówka 12v21W tył 12V6W, na takich jeżdżę od zawsze... 
Co sprawdziłem?! Na pewno nie obciera wirnik o żadną z cewek, kable również nie mają raczej na to wpływu, chodź też są w sumie tak od zawsze, i nigdy nie było problemu. Myślałem nad tym, że mogę mieć teraz lekko przestawiony zapłon. Dziś sprawdzam, jest wszystko ok. a nawet próbowałem opóźnić i na odwrót. Bez zmian, po za tym ze silnik pracował inaczej, ale przerywało w tym samym momencie. 
Zastanawiam się jeszcze czy czasem iskra nie mogła by przeskakiwać w przełączniku gaszenia?? Bo tam nie zaglądałem, nie czyściłem i rdza na pewno jest itd. I wiem, myślę o wietrze w polu, ale inne pomysły nie przychodzą mi już do głowy. Bo teoretycznie nie powinno to mieć chyba żadnego wpływu?? 

I to pytanie tylko do tych, którzy mieli taki problem i jakoś się z nim uporali, lub wiedzą o co może chodzić. Bo po gdybać w tym przypadku, to i ja sobie mogę.    I wymieniać czegoś niepotrzebnie też nie chcę, bo to również wpływa na pracę silnika. 

A i luzów na wale nie ma.
			 |  |  
	| 27-05-2013 12:23:03 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| Wiadomości w tym wątku |  
| Ogar 200, przerywa na światłach. -  Boszu - 27-05-2013 12:23:03 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|