Romet Ogar 205 - kondziu
|
Autor |
Wiadomość |
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Ogar 205 - kondziu
Ruszyło się sporo w temacie ogara 205, Dziś pojechałem do miasta, kupiłem palnik do gazu, no i pośmiałem się troche z fantazji ludzi sprzedających na targowisku/giełdzie. Ale przejdźmy do sedna sprawy,
W lakierni dobraliśmy kolorek, taki jaki był poprzednio, bardzo go lubie szczególnie jak jest na słońcu, koszt to 62 zł za 0,4l Akrylu, rozpuszczalnik i utwardzacz, w sumie wychodzi 630 ml farby,
Wiadomo na zdjęciu to nie to samo co na żywo, szczególnie że zdjęcia robione są telefonem, ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma .
Dalej robota ruszyła, palnik, szczotki druciane, i jazda rama opalona, wyczyszczona później jeszcze papierem ściernym dla asekuracji poprawiona, podkład pomalowany, no i decyzja czy malujemy na kolor.
Decyzja padła, a co farba jest trzeba malować. no i robota ruszyła, pistolet wyregulowałem no i jazda. Strach zacząć żeby zacieku nie było, ale nie taki diabeł straszny jak go malują po mału cały czas do przodu.
Najlepsza zabawa byłą z ramą, wielkie to i nie ma jak tego fajnie malować, ale po mału, trochę czasu zleciało zanim ją pomalowałem, ale jestem zadowolony, rama po opaleniu i pomalowaniu gładka jak pupa archanioła ,
Jedynie zrobiłem błąd że wahacza nie opalałem, bo w porównaniu do ramy wahacz nie jest tak idealny, ale jest dobrze,
Na więcej zdjęć brakło czasu no i nie chciałem przemalowywać telefonu, z wiązku z pomarańczową ręką, no to by było na tyle, no mam nadzieje żę w takim tępie do końca maja powinno być już dobrze
|
|
18-05-2013 22:13:43 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 205 - kondziu - kondzio310 - 18-05-2013 22:13:43
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|