Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wyprawa Komarem -co zabrać?
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Wyprawa Komarem -co zabrać?
Nie no... Widzę wszyscy zawsze zwarci i gotowi do trasy...
Ja powiem to tak... Jeżeli pojazd jest dobry, to i na trasę 300km bierze się tylko 100% dobrą zapasową świecę, klucz do świec, śrubokręt, kombinerki, klucz 10-tkę (regulacja sprzęgła i odkręcanie gaźnika czasem i regulacja tylnego hamulca), klucz 13-stkę (przydaje się do dokręcenia kierownicy, bo lubi się popuścić lub czasem chce się ją wygodniej ustawić), klucz 17-ście obowiązkowy aby na szpanować łańcuch lub odkręcić koło. I żadnych kondensatorów, platyn itd. Nawet łatki bym nie brał... Skoro przez cały rok zrobię z 3 tyś km i nie złapię gumy... Po za tym, zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie miał i nam użyczy, lub teraz jest tak dużo zakładów że tylko podejść i zawulkanizować... I jedno co możesz ze sobą zabrać, to minimum 20zł... Aby w razie poważnej usterki, ktoś mógł cię odwieść czy odholować. Lub kupić coś w sklepie do picia, zjedzenia...
I trasa 50km nie jest dużą trasą! Ja przez ostatni czas prawie co dzień robiłem 100km żeby szybko dotrzeć maszynę... I miałem tylko te podstawy które napisałem! W tym ja mam ze sobą zawsze samozaciskowy klucz (coś jak klucz Francuzki)
Ale i tak najczęściej używanym był śrubokręt, klucz 17-ście i klucz do świec.
I co do tych kapci jeszcze... Wydatek 70-100zł na komplet nowych opon, i kapeć z głowy!
(04-05-2013 11:18:41)kondzio310 napisał(a): Każdy o łatkach, detkach, klejach, kluczach, a opone czym sciągnie ? Zaopoatrz się w łyżki do opon tak na stałe wyposażenie,
Kluczem 17-stką do koła?? I śrubokrętem?? To nie motocykl czy samochód! Oponę na upartego, jak ktoś silny to i samymi rękoma ściągnie!!!
|
|
08-05-2013 02:20:30 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Wyprawa Komarem -co zabrać? - Boszu - 08-05-2013 02:20:30
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|