Udało mi się okazyjnie zakupić kompletnego Komara 2320 z 68r (nr ramy i silnika zgadzają się z tabliczką znamionową). Motorower jest obecnie rozkręcony, ale kompletny. Zabieram się do przywrócenia mu stanu świetności. Załączam zdjęcie jak wygląda teraz, i na bieżąco będę dopisywał kolejne posty i zdjęcia z progresem prac. Poniżej opis tego co planuje zrobić:
- Koła - nowe rafki + nowe szprychy + wyczyszczone bębny (tutaj nie wiem czy szkiełkować, piaskować czy poprostu wyczyścić i pomalować)
- rama, wahacz, widełki, stopka, - piaskowanie + malowanie proszkowe na czarno
- błotnki, bak, osłona lampy - lakier połysk bordowy
- tłumik, kierownica, osłonka lampy - do chromowania
- silnik (jest już po remoncie) - nie wiem czy go polerować do połysku, czy po prostu doczyścić ładnie ale bez polerowania
Tak z grubsza tyle.
Mam jednak dwie poważne wątpliwości, i tutaj proszę o pomoc:
1. Chcę przywrócić mu malowanie fabryczne (bordowo czarne), ale nie jestem pewien jak wychodziły w 68r, czy osłona lampy + osłona łańcucha były w kolorze nadwozia (bordo) czy czarne? - bo takie dwie wersje znalazłem w internecie
2. Czy zna ktoś nr lakierów: bordo i czarny ?
Z góry dzięki za odpowiedź i życzcie mi powodzenia w odrestaurowaniu tego staruszka
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.