Jawa 50 mustang, kondzia
|
Autor |
Wiadomość |
kondzio310
Kondziu

Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
RE: Jawa 50 mustang, kondzia
W powyższym poście leży koło jawki silnik i z racji tego że komar czeka za oponami, ogar czeka na lato  , zabrałem się za ten silnik, Za pieruna nie mogłem wybić cylindra, stosowałem różne sposoby aż mi sił na to brakło i powykręcałem szpilki wszystkie i zacząłem rozbierać silnik, następny problem zębatka na wale iż nie mam ściągacza główka pracje i mamy o to ten patencik
Dalej silnik rozebrany lecz nie do końca
Już wiem co mi latało w skrzyni  pomijając mega rozciągnięty łańcuszek sprzęgła
Wyłożył z silnika skrzynie, i do szopy  po kołek naprawde twardy do tego młot i w cylinder i zero reakcji, tyle że po dłuższym czasie, wyszedł wał ze swojego miejsca widziałem żę cylek do wyrzucenia, do szlifierka w łapy i przeciołem na pół cylindra, tuleja zostałą całą, i dalej to samo zero ruchu to rozciąłem tuleje, wybiłem tłok, wżery takie w tuleji żę świat nie widział, a tłok  , pierścienie się zespawały równa powierzchnia, ledwo co pierścienie widać, ale wał jak nówka, zero luzu na boki minimalny ale to normalnie i oczywiste, automat do biegów w porządku.
Kartery w gorszym stanie, ale z racji tego że miałem u siebie na zapasie trochę części do silnika kupiłem ten silnik  . Łożyska prawie kupione, na razie tylko 2 czeskie łożyska, na wał wlecą prawdopodobnie polskie, albo czeskie, ewentualnie droższa półka
A jawka, jawka jeździ i nie narzekam na nią, ostatnio mała awaria, na trasie wyskoczył mi zmieniacz biegów z tego metalowego prętu co idzie do automaatu, ale skrzynka narzędziowa, śrubokręt. Zdemontowałem zmieniacz biegów bo się wykrzywił lekko, dokłądnie mocowanie pręta  , Ale do rowu po kamień i wyprostowałem prowizorycznie złożyłem i jazda, Ale szczerze bez młota to nie robota  .
Nie wiem czy to widać że to jawka, ale to jawka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2013 16:34:04 przez kondzio310.)
|
|
14-04-2013 16:29:41 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jawa 50 mustang, kondzia - kondzio310 - 14-04-2013 16:29:41
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości
|
|