Ocena wątku:
- 3 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Le Squadaque, czyli sołtysowy Romet Wigry 3 (1986)
|
Autor |
Wiadomość |
Sołtys
Ja tu tylko sprzątam...

Liczba postów: 1,557
Imię: Bartek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Le Squadaque, czyli sołtysowy Romet Wigry 3 (1986)
Kilka dni temu przyszły do mnie z Ząbkowic Śląskich oczekiwane oryginalne, stomilowskie opony z białymi pasami po bokach, komplet błotników wraz z mocowaniami i biały uchwyt widelca, który kupiłem od użytkownika wiktor205. 
Mam niestety też złą wiadomość...
Otóż remont (i malowanie) Wigrusia przedłuży się o ok. 1,5 miesiąca z powodów prywatnych. :/
Na razie będę kompletował części, które założę po malowaniu.
Ale przecież od kilku dni jest taka piękna pogoda! Ja nie wytrzymię bez takiego rowerku.  Widzę mnóstwo osób jeżdżących na Wigry, Jubilatach, a nawet jednego faceta na bladobłękitnym Traperze 2 w stanie lepszym, niż idealnym. Wszystkie naklejki na swoim miejscu, opony z białym pasem, komplet oryginalnego oświetlenia, nawet pompka na swoim miejscu... bajka!
Widziałem go dwa razy i to w tym samym miejscu (ok. 100 metrów od mojego domu):
Pierwszego razu tydzień temu, gdy spieszyłem się do kolegi. Byłem już spóźniony i tylko dlatego nie przeprosiłem Pana X (Tak go nazwałem  ) i nie spytałem się o ewentualne sprzedanie mi roweru.
Za drugim razem była podobna sytuacja. Było to wczoraj, spieszyłem się do szkoły.
Następnym razem muszę go przeprosić i spytać się. Ewentualnie zaproponuję mu zamianę za jakiegoś składaka, którego uda mi się kupić, żeby się z nim wymienić.  Jeśli trzeba będzie, to dopłacę z mojej strony.
Poza tym dowiedziałem się, że moje wujki mieszkające nieopodal mają kilka składaków. 
Ale to dopiero w ostateczności, jak Pan X nie będzie chciał się za nic zgodzić. Mam jednak nadzieję, że się zgodzi. Zrobię wszystko, żeby go przekonać. Oczywiście nie namolnie.
facebook.com/oldromet - Zapraszam!
|
|
12-04-2013 17:29:54 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Le Squadaque, czyli sołtysowy Romet Wigry 3 (1986) - Sołtys - 12-04-2013 17:29:54
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|