Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Odpala ale nie jeździ
|
Autor |
Wiadomość |
Stasiek
Uczeń

Liczba postów: 274
Imię: Kamil
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Odpala ale nie jeździ
(12-04-2013 11:15:05)aion18 napisał(a): Pierwsze co to wez oproznij bak , wlej coca-coli ,albo przegotowanej wody z soda lub octem pomajtaj i wylej .Rdza powinna zniknac ,z ta kola to zostaw na jakies 20 minut:)nastepnie przeczysc pompka kranik przedmuchaj czy cos,zobacz rowniez tam przy komorze plywakowej czy czysty otwor w ktory wkladasz wezyk biegnacy od baku w gazniku ten co paliwo tam zlatuje . Poluznij moze sprzegla,lub naciagnij przy lince bo albo ci moze chamowac ,albo za slabo naciagniete i nie ruszysz z miejsca bo jak popuscisz klamke to tak jak bys wrzucil bieg bez sprzegla nie wiem jak tam u cibie jest.sprawdz pierscienie moze pekniety ktorys i zobacz czy nie ma rys w cylindrze nawet drobna ryska moze sprawic ze nie bedzie mial sily jechac,To sa moje przypuszczenia:)Pozdro
Polecam Słownik ,A Co do tego to Ja Kiedyś jak w charcie i WSK Miałem dużo rdzy ,Poszedłem na drogę Nazbierałem małych kamieni wsypałem do baku ,Nalałem 0,3 litra ropy zatkałem korkiem , Miejsce na karnik patykiem Energicznie potrząsałem Z około 20 minut wysypałem Wszystko I Wypłukałem jeszcze raz , Było git .Ale i tak jeszcze polecam Założyć filtr Paliwa (Zawsze trochę rdzy zostanie ) ... Co do tego że nie rusza przy odpaleniu to może Tarcze do wymiany ? , Albo zły olej ? ( Może się od oleju złego ślizgać) .
(Dzisiaj 08:56:44)Boszu napisał(a): Ale z racji ogromu wieś tuningu... No nie ma co mówić!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2013 13:36:01 przez Stasiek.)
|
|
12-04-2013 13:34:58 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Odpala ale nie jeździ - Stasiek - 12-04-2013 13:34:58
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|