Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogarek 200 nie chce zapalić do kapitalce
|
Autor |
Wiadomość |
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
RE: Ogarek 200 nie chce zapalić do kapitalce
1. Pierwsze słyszę, nawet słyszałem że ma więcej mocy bo jest nie dotarty cylinder z pierścieniami i większa kompresja i moc.
2. Nie wiem coś mi nie pasuje, jaka śruba i gdzie masz tą śrube na klucz 8 ? to jest ta w deklu po prawej stronie ?, bo ja mam tam M6 czyli na 10, dobra mniejsza o to.
JAk masz linkę od sprzęgła przy klamce masz regulacje, to zrób tak żęby wchodziła z 2 cm do klamki, a później wkręć śrubę w deklu ,albo wykręć, jak po tej regulacji przy klamce będziesz mógł kopać w kopnik i będzie odpalał to wkręć tą śrube w deklu aż do momentu gdy podczas kopania będzie się ślizgał kopnik. i póxniej wykręć śrubkę tak żeby można było normalnie kopać.
Dalej, Jak wiesz w jawce mieszanke reguluje się tylko na iglicy, i spójrz na świece, jeśli jest kawa z mlekiem, jeśli ma taki kolor, to ok, i możesz zapinke na iglicy rowek niżej zapiąć.
I teraz tak. w jawce zapłon ustawia się w przedziale 1,8-2,0 mm jeśli silnik odblokowany a jeśli zablokowany w przedziale 1,2-1,5 mm a na 3.0mm to będzie taki muł żę szok, jeśli odpali
nie zdążyłem zedytować. ale przypomniało mi sie co do świecy.
Dedykowana jest f75, ale f80 spokojnie będzie grać. ja tym nowym iskrą nie ufam, kupiłem japońską świeczkę NGK jestem mega zadowolony zamiennik iskry F80
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2013 23:07:23 przez kondzio310.)
|
|
31-03-2013 22:51:01 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogarek 200 nie chce zapalić do kapitalce - kondzio310 - 31-03-2013 22:51:01
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|