Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Chart 210 vs. Simson
|
Autor |
Wiadomość |
maziak1970
Simsonowiec szukający Charta
Liczba postów: 340
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Romet Chart 210 vs. Simson
Ja jestem stanowczo za Rometem i za tym , że po małych zabiegach pójdzie tyle co Największa Rekonstrukcja D*py czyli Szwab , dajmy przykład mój 50-t1 z gaźnikiem Walbro od piły już miesiąc minął od tej modyfikacji a jemu nic a przejechałem się nim 3 razy z tego raz w ten wtorek i zniknęły problemy z odpalaniem po postoju dłuższym czyli miesiąc spokojnie pójdzie teraz 65-70 jak się go dobrze bujnie bo ma gaźnik 16mm czyli taki jak szwab no i ma kanał podpiłowany , cylek podniesiony , mniej zdławiony tłumik bo było 5 albo 4 dławiki to zostało bodajże trzy , i wyczyściłem z nagaru tłumik i kolanko , brat mi znalazł okazję nie daleko simsona sr50 , który mało jeździł i chyba go chapnę niedługo już 4 mój motor Chart i 50-T1 najbardziej są podatne na tuningi bo mają skrzynie "Trójki" i nie słuchajcie nikogo , że Dezamet 019 ma lipną skrzynie , no chyba , że ktoś nie umie wyregulować , bądź na drodze bez hamowania przerzuca z trójki na jedynkę to co innego
i w ogóle na tym gaźniku o wiele lepiej spala mieszankę niż na polskim nie zalewa go , bo świeca ma brązową elektrodę
Motorynka niby taka niewinna mała,ale jeśli z papierami to cenowo na równi z Chartem
Legenda głosi,że Romet jest bezawaryjny
Dezamet i powoli rozumiesz,że bez młota to nie robota
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2011 00:22:53 przez maziak1970.)
|
|
01-07-2011 00:16:36 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart 210 vs. Simson - maziak1970 - 01-07-2011 00:16:36
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|