Romet Ogar typ 200
|
Autor |
Wiadomość |
maly
Ogarnia ogara
Liczba postów: 315
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar typ 200
Mały refresh
Sąsiad który też posiada ogary 200 przyszedł mi z pomocą. Rozebraliśmy silnik zielonego, tam było nowy cylinder...właśnie, był, tłok też z pierścieniami...zaglądamy a tam pierścienie popękane, na cylindrze dwie spore rysy, chyba by go musiał na 2 szlif robić aby wyrównać, ehh....no, ale rozebraliśmy dalej, w środku piękny stan, skrzynia, tarcze sprzęgłowe, wał wszystko ok, kartery też. Kopniak już naprawiony, wyskoczył tam z jakiegoś zabezpieczenia. Silnik czeka na złożenie, na razie założę cylinder z tłokiem i pierścionkami od niebieskiego. Przód też musiałem przełożyć, bo tamten był wyrąbany, koła też do zmiany (te z niebieskiego mają ładne oponki i chromy). Lampa również zmieniona na taką z ładniejszym chromem, przedni i tylni błotnik, siedzenie, tłumik, kolanko ogólnie wiele części. Obecnie pomalowałem sprayem (RAL 5010) przednie widełki, stopkę do stawiania motorka, osłonę łańcucha, obudowę filtra (tą metalową), błotnik przód. Na wiosnę będzie profesjonalniejsze malowanie, to jest chwilowe. Co tam dalej...muszę kupić amorki, ale to jak będzie przypływ kasy Bo na tych od kadeta nie będę jeździł, a te ogarowskie są krzywe. Myślę nad założeniem amorków od WSK-i, sąsiad ma i ogar jest bardzo wygodny. Też rozmyślam na przodem od WSK-i, bo pasuje (wiem wiem WT) i tłumikiem od simsona dzięki czemu wg mnie powinien ciszej chodzić. Kiedyś też miałem wizję, aby wstawić bak od charta, ale to odległe plany.
Aha pod spodem ukazuje nam się przepiękny kolorek - niebieski, oryginalny. Trzeba być pajacem żeby takie coś zamalować -.-
Hmm co ja tu miałem jeszcze napisać...ach tak. Kupiłem również komplet uszczelek
Ogólnie to się wkopałem trochę z tym gratem, ale trzeba go skończyć
Jest:
- Romet "pomarańcza" Ogar 200 (1988)
- CZ 350 (1985)
- Romet Chart (1990)
Był:
- Romet Kadet Lux (1985) / Romet Ogar 200 (1987) / Romet 50 T1 (1980) / Jawa 50 / Yamaha DT 125 / WSK 125 (1977) / Cezet 175 (1988) / Romet Chart 210 (1989) / Romet Ogar 200 (1985)/ WSK 125 "KOS" / WSK 125
|
|
23-02-2013 23:44:16 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar typ 200 - maly - 23-02-2013 23:44:16
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 20 gości
|
|