Jawa 50 Mustang 1980
|
Autor |
Wiadomość |
Caro94
Nowy

Liczba postów: 100
Imię: Robert
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Jawa 50 Mustang 1980
Miałem robić ogara a tu człowiek zaplątał się w kolejny złom

Jest tego trochę, na przesyłce wyszło prawie 25kg  Ale grzechem byłoby tego nie przygarnąć, z przesyłką wyszło 70zł  Są wszystkie brakujące cześci do mojej Jawki typu klakson, manetki, zaślepka od manetki, cała orginalna wiązka od kaczki, plus jeszcze parę gratisów. Jest też 1,5 silnika  Po wstępnych oględzinach wynika, że obydwa mają idealne kartery. Zacznę od tego kompletniejszego jest tylko mocno zastany, bo nie był odpalany od conajmniej 15 lat. Łożyska na wale piszczą i trochę trzymają więc napewno trzeba będzie go rozpołowić i je wymienić. Po za tym biegi wchodzą, łańcuszek sprzęgła jeszcze nie ma luzu. Nie był nigdy rozpoławiany i zapłon cały oryginalny, co do braków to nie ma tylko kopki, gaźnika, kondensatora i nóżki od biegów. Drugi to właściwie same kartery bez kap ze skrzynią. Ale wróci do żywych bo mam drugi kompletny silnik po remoncie z rozwalonymi totalnie karterami (powyszczerbiane i mocno już zmęczone po dużym przebiegu i wielu remontach w dodatku jeszcze gwint na szpilkę od cylindra zniszczony). Na razie to wszystko leci w kąt, nie mam czasu na ogarnięcie tego, zajmę się tym dopiero po maturze.
|
|
20-02-2013 20:10:38 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jawa 50 Mustang 1980 - Caro94 - 20-02-2013 20:10:38
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|