Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Problem z obrotami
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,754
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Problem z obrotami
Zabrałem się za rozebranie gaziola... Niestety, ale przy próbie odkręcenia linki, ta metalowa część się złamała i została w otworze :/ Niżej daje wam foto poszczególnych części:
Teraz jeszcze kilka moich uwag... Jeszcze podczas rozbierania zauważyłem, że iglica jest chyba do niczego... Bowiem przy podnoszeniu przepustnicy czasem iglica wychodziła z tego otworu i zamiast ponownie w niego wejść schodziła w bok (obok otworu). Sama "podkładka" na iglicy też jest coś chyba za luźna, bo przeskakuje z rowka na rowek bez żadnych oporów, więc jak to niby w gaźniku ma być stale na określonym rowku? Poza tym sama przepustnica w gaźniku też się zacina (teraz jak jest rozebrany przynajmniej) tj. nie opada z powrotem na dół.
PS: Czy przepustnica powinna wychodzić górą (tam gdzie był dekielek od linki) przy rozbieraniu gaźnika? Bo u mnie za nic w świecie nie wychodzi.
No i co ogólnie sądzicie? Najlepiej chyba wymienić cały gaźnik? Bo ten już jak pisałem nawet na śrubę obrotów nie reagował w żaden sposób...
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
11-02-2013 00:13:14 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Problem z obrotami - Quake96 - 11-02-2013 00:13:14
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|