Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Problem z obrotami
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,754
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Problem z obrotami
Siema
Mam kolejny problem... Już wczoraj się zaczęło, ale myślałem, że to kwestia problemu ze sprzęgłem. Jednak się myliłem.
Otóż Ogar odpala bez problemu, nie gaśnie już nawet na biegu (+ sprzęgło), ale mam problem z obrotami. Bo wciąż wydaje mi się że są jakby za duże, bo gdy na przykład wrzucam na sprzęgle bieg to słychać jakby dodawało gazu. Na dodatek śruba od regulacji obrotów gaźniku nie pomaga :/ Jakby w ogóle na nią nie reagował. Próbowałem już chyba wszystkiego. Przykręcałem do końca, potem o 2,5 obrotu odkręcałem ale nic. Jakby nie była ustawiona i tak zawsze takie same obroty :/
Na dodatek objawia się to podczas jazdy, bowiem nie ważne na którym biegu, ogi tak jakby się lekko "dławił". Wygląda to tak: Ruszam z jedynki, On niby się rozpędza ale co chwila tak jakbym troche popuszczał rolgaz (mimo że ten jest cały czas na max). Przez to nie idzie wogóle wyczuć momentu zmiany biegów...
Co może być nie tak? Dodam, że wczoraj zalałem nowe paliwo i na niecałe 2l dałem około pół korka mixolu. Tak jak dawałem zawsze.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
09-02-2013 17:38:10 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Problem z obrotami - Quake96 - 09-02-2013 17:38:10
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|