Mój pierwszy Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Mój pierwszy Ogar 200
Same dobre wieści!
PO 1. Facet od ramy do ogara napisał. Może sprzedać ramę bo silników się pozbył. Zapewne jutro/pojutrze uda mi się kupić
PO 2. I najważniejsze!
Po pracy postanowiłem wdepnąć do motozbytu po nowe przewody paliwowe i nowy filtr paliwa. Za całość dałem 8zł ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) Oczywiście zaraz zamontowałem wszystko w Ogim. Niewiele później wraz z moim przyjacielem wyciągneliśmy go z piwnicy. Pierwsza próba odpalenia. Pchnięcie, zero reakcji
Ale! Wykręciliśmy świecę. Była zalana. Wyczyściliśmy i wypaliliśmy ją. Wyciągamy ogiego na chodnik. Pierwsze pchnięcie i ODPALIŁ! Kumpel jak ruszył z jedynki to nieźle nim rzuciło (w sensie że tak szybko ruszył) ![^^ ^^](images/cpun.gif) Po chwili zgasł (widocznie to jeszcze stara benzyna była). Kolejne pchnięcie i przejechał ok 40 metrów bez problemu. Z powrotem jechaliśmy we dwóch (kumpel 60kg z przodu, ja ok 80kg z tyłu). Przy starcie aż przednie koło się podnosiło! Nie wiem jak to możliwe, ale na jedynce ma takiego kopa, że w życiu bym nie podejrzewał. Byście widzieli mój zachwyt gdy zapalił ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) Ahh coś niesamowitego.
Według rozeznania kumpla. Świece wypadałoby wymienić (nie ma problemu mam dostęp do części po hurtowej cenie), można przeczyścić też gaźnik. Poza tym ogar ma podobno niezłe sprzęgło (łapie już na początku) i silnik naprawdę daje radę
Cóż, czego chcieć więcej. Jak widać prace posuwają się do przodu i myślę że do wiosny/lata ogarek będzie już odpicowany, zarejestrowany i opłacony
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2013 23:48:09 przez Quake96.)
|
|
24-01-2013 23:46:43 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Mój pierwszy Ogar 200 - Quake96 - 24-01-2013 23:46:43
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|