Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zima jazda komarkami
|
Autor |
Wiadomość |
Sr-ka
Praktykant
Liczba postów: 363
Imię: Łukasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Zima jazda komarkami
(12-12-2012 15:18:50)LukaszzT1 napisał(a): (12-12-2012 14:51:39)Sr-ka napisał(a): (12-12-2012 11:52:41)LukaszzT1 napisał(a): (12-12-2012 08:58:38)Sr-ka napisał(a): Jak jest dosyć duży lud na drodze to siadasz na zbiorniku pochylasz się nad lampę trzymając nogi na ziemi, i dopiero zaczyna się drift Na takiej drodze nie sztuką jest odkręcić manetkę na full i zaliczyć glebę, sztuką jest nauczyć się kontrolować moto gdy jest w poślizgu Ja ostatnio uczyłem się wchodzić w zakręt w trakcie poślizgu tzn. drift, udało mi się 2 razy a z tego ok.2 razy bym wjechał komuś na posesję i 2 razy obróciło mnie i gleba Jak jest mróz ostry i jeździmy ciągle dosyć szybko to możemy bardziej wkręcać go na obroty, a tak trzeba na połowę gazu jak nie chce się katować silnika
Pozdro i powodzenia w rajdach
Wrzucajcie filmy.
Jesli moge wiedziec to po co siadac na baku?? chyba tylko po to zeby go sobie wgniesc do srodka jak jes ktos ciezki,ja siedzac na siedzeniu robie to samo,
Czemu ? Odpowiedzi są bardzo proste
Po 1. Odciążasz tylne koło i szybciej złapie poślizg
po 2. Masz lepszą przyczepność na przednie koło
i po 3. Nie możliwe że bak się wgniecie, chyba że będziesz po nim skakać -.-
Ja mam w mojim Romecie 50-T1 mam zaledwie kompresje 6 (powinno byc 8).i ruszajac z 2 biegu na lodzie odrazu łapie poslizg,a mam nowa opone i siedze na siedzeniu.wiec z tego co piszesz to twój silnik chyba nie jest w zbyt dobrej kondycji,ja tutaj nie chce Cie obrazac tylko wnioskuje to z tego co napisałes wyżej.
Bo mój jest zrobiony pod prędkość, poza tym wał jest oryginalny od istnienia tego motoru, także luzy musi mieć a jak odpala z 1 to silnik nie jest zakatowany
Stare dobre czasy...
Romet pony
Romet ogar 200
Aktualnie:
Simson Sr50 86r
Temat: http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=7475
|
|
12-12-2012 16:04:46 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |