Ocena wątku:
- 1 głosów - 1 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Pony] Romet Pony M2 problem z odpaleniem
|
Autor |
Wiadomość |
zbydrze
Rometowy elektro-elektronik
Liczba postów: 820
Imię: Zbyszek
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Romet Pony M2 problem z odpaleniem
Najważniejsze, to się nie spieszyć i nie poddawać się. Weź dokładnie sprawdź wszystkie możliwe usterki (cewka, platynki, ustawienie zapłonu, zwarcia w instalacji, świeca do niczego, pęknięty pierścień, zassanie usczczelki na przekroju, przebicie na fajce lub kablu, zapchanie dysz, itp.)
Ja w moim Komarku też się głowiłem, a okazało się, że były 2 awarie. Też odstawiłem go, ale chęć pojeżdżenia wzięła górę i zacząłem grzebać w nim. Sprawdzałem każdą możliwość, każdą rzecz, której nie wymieniłem, lub nie naprawiłem. Nie wiem, co może siedzieć w twoim silniku, ale nic na siłę, pomyśl z kilka dni, i nic nie rób bez myślenia. Są przypadki, z którymi np. poprzedni właściciel nie poradził sobie, a następny pomyślał i doszedł co i jak.
Zauważyłem, że masz tyle lat, co ja Chyba juz wiesz, co robisz i umiesz logicznie myśleć.
Najlepiej mieć drugi motor, żeby 'pożyczyć' gaźnik, zapłon, świecę.
Czasami zdarza się zwarcie na stacyjce, dlatego przy naprawianiu najlepiej odpalać bez kabelków przy silniku.
Przy tego typu problemach zapłonowych wart mieć miernik unuwersalny (miejmy nadzieję, że link zadziała): http://www.chlopcyrometowcy.pl/attachment.php?aid=93
Rozpisałem się, ale chyba słusznie?
Rzadko wchodzę, rzadko odpisuję
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2011 03:35:06 przez zbydrze.)
|
|
15-05-2011 03:30:01 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Pony M2 problem z odpaleniem - zbydrze - 15-05-2011 03:30:01
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|