| 

| 

Groszek 50-T1

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Kubapar 

Nowy 

Liczba postów: 30 
Imię: Kuba 
Pojazd: Romet 50-T-1 

| 

Groszek 50-T1 

Witam.   
 Chciałem pokazać wam mojego komarka. Jak wszedłem w jego posiadanie pisałem  tutaj. 
 Romet przeszedł małą przygode, która zaczęła się od wymiany kranika, a skończyła na regulacji zapłunu, wymiany świecy, ustawianiu gaźnika i spawaniu wydechu. Nowiutki kranik, świeży i pachnący za jedyne 25 zł okazał się popsuty. Uszczelka zapychała jedną dyszę przez co paliwo przelewało się do gaźnika>cylindra>kolanka przez całą noc. Gdy próbowałem go z rana zapalić nie reagował, a ja nie znając przyczyny jego focha razem z tatą pchałem go do zapalenia silnika... Nie wiem czy wiecie na jakiej zasadzie działa silnik odrzutowy, paliwo zbierane jest w odpowiedniej ilości i miejscu, a potem następuje zapłon i to chyba tyle. I tak właśnie zrobiło mi się w kolanku, tylko zamiast polecieć, czy pojechać, komarek wypluł wszystkie kółka razem z prętem i chodził niczym armata (ładne zbiegowisko się zrobiło przy garażu   ).  
 Teraz po zaspawaniu ma małą dziurkę, którą też zaspawam i kiedyś zamaluje. Przez wybuch rozregulował się zapłon i opaliło mi na fioletowo niegdyś białe kolanko    (wiecie jakie allegrowe będzie pasowało do T-jedynki?) 
 Groszek jeździ fajnie, jest bardzo zrywny (staje na koło   ), ale nie mam serca go katować i nie wchodzę w wysokie obroty, nie bączkuje i nie jeżdże nim po niewiadomo jakich drogach. Ma dopiero 31 lat i 111,9 km na liczniku (nic nie było kręcone, ma wszystkie plomby i oryginalne, nie zajeżdżone oponki, a i lakier w super stanie, tylko trochę w transporcie bak ucierpiał   ), więc mi go trochę szkoda do jazdy, ale wiem, że gdybym tego nie robił, to bym go zaraz na handel oddał, a tak to jest i daje sporo radochy, a do tego +9999999 do lansu   . Jedynie brak mi orzeszka   
P.S. Romet ma od dzisiaj nowe tablice rejestracyjne, niestety już nie takie ładne ja te zielone, ale za 110 zł nie śmiem narzekać...   

|  

| 

| 20-08-2012 13:00:48 | 

| 

1 osoba postawiła piwo Kubapar za ten post:1 osoba postawiła piwo Kubapar za ten post. 
		JGNZM (12-04-2017)
	 | 

arecki16 

ogarniający ogara ;) 

Liczba postów: 520 
Imię: Arek 
Pojazd: Romet Chart 

| 

| 

| 20-08-2012 13:13:52 | 

| 

| 

Kubapar 

Nowy 

Liczba postów: 30 
Imię: Kuba 
Pojazd: Romet 50-T-1 

| 

| 

| 20-08-2012 14:50:28 | 

| 

| 

Semmao 

Podszeptywacz 

Liczba postów: 4,470 
Imię: Tom 
Pojazd: Romet Ogar 200 

| 

RE: Groszek 50-T1 

Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami  

kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami"   

jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami

|  

| 

| 20-08-2012 15:13:49 | 

| 

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|