Komar 2330 1971
|
Autor |
Wiadomość |
adi20007
Nowy
Liczba postów: 9
Imię: Adrian
Pojazd:
|
|
17-07-2012 18:29:42 |
|
|
adi20007
Nowy
Pojazd:
|
RE: Komar 2330 1971
A więc prace nad Komarem powoli się kończą, dzisiaj zamontowałem błotnik z mocowaniami po malowaniu które wyszło wg mnie ekstra, przykręciłem metalową osłonę klaksonu do obudowy lampy, i wkręciłem pedała zastępczego żebym miał jak się Komarem poruszać do czasu aż przyjdzie komplet nowych, oryginalnych pedałów Niestety silnik gubi olej, ale z moich obserwacji jest to wina simeringu/-inga (nie wiem jak to odmienić) od strony zapłonu, więc będzie trzeba go wymienić.
Kolorystycznie jest identyczny jak reszta, jedynie się trochę bardziej błyszczy, ale to kwestia czasu i nie będzie widać różnicy.
Przypominam jak wyglądał wcześniej:
Tak więc Komar nie będzie miał metalowej obudowy, tylko będzie to wersja przejściowa z plastikiem i chromowaną osłoną klaksonu. Co prawda powinien mieć wtedy licznik ze sztywniaka, i trójkątne pedały, ale nie przeszkadza mi to. Może kiedyś licznik dokupię
|
|
20-07-2012 22:40:45 |
|
|
adi20007
Nowy
Pojazd:
|
RE: Komar 2330 1971
Tak, jednym w sprayu. Podkład jak i lakier był dobierane w profesjonalnej mieszalni, więc oni tam nie mają sprayów typu Deco Color, tylko wyższą półkę. Dałem za podkład 17zł, i starczył idealnie na błotnik i mocowania, jest bardzo wydajny.
Komarem odbyłem już wczoraj dziewicze jazdy Fajnie się jeździ, ale bd musiał chyba założyć filtr paliwa, bo 2 razy wpadł mi jakiś syf w świecę, co spowodowało że motor zgasł. Odstawiłem go, później chciałem go odpalić żeby zobaczyć czy dobrze obroty ustawiłem, czy są dobre na zimnym silniku, odpaliłem go, włączam światła i zgasł. Odpaliłem go jeszcze raz, trzymałem gaz włączyłem światła i chodził, no to puściłem gaz, a motor zgasł, i już nie odpalił. Trzeba będzie jeszcze pobawić się w dogłębną regulację zapłonu, i gaźnika.
No to mam pojeżdżone w ten weekend
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2012 17:08:43 przez adi20007.)
|
|
22-07-2012 16:08:52 |
|
|
adi20007
Nowy
Pojazd:
|
|