Romet Komar 2350 by MaRyS
|
Autor |
Wiadomość |
MaRyS
Nowy
Liczba postów: 10
Imię: Kuba
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Romet Komar 2350 by MaRyS
Jutro zaczynam rozbierać na części pierwsze ;] Zrobiłem małą listę części i już wyszło mi niecałe 300zł a to takie małe pierdolniki
2x obręcz koła 19"
szprychy 72szt.
guma gaźnika
guma startera
gumy podnóżków
linka przedniego hamulca
linka licznika
kolanko
nakrętka kolanka
2 zabezpieczenia linek przy klamkach
nowy wydech
a to jeszcze nie wszystko, na 100% trzeba jeszcze kupić przedni i tylny błotnik, porządne manetki, gumę na zbiornik, kanapę i milion pięćset sto dziewięćset pierdolników które wyjdą w praniu
Aaaa, dobrze by było gdyby się ktoś wypowiedział na temat wykonania i dźwięku tych nowych wydechów z allegro. http://allegro.pl/tlumik-chromowany-moto...37567.html
W 2350 była oryginalnie plastikowa czy metalowa osłona łańcucha ?
Na błotnikach były chlapacze ? Jeśli tak to jakie ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2012 01:34:16 przez MaRyS.)
|
|
05-07-2012 01:17:40 |
|
|
arasszymaras
Mechanik
Liczba postów: 1,689
Imię: Arkadiusz
Pojazd: Inny
|
|
|
06-07-2012 02:00:52 |
|
|
MaRyS
Nowy
|
Dzisiaj zawiozłem i odebrałem z piaskowania ramę, wahacz, lagi, bak, błotniki, mocowania błotnika, blachę siedzenia, podnóżki, nóżkę hamulca i chyba coś tam jeszcze. Błotnik tylny był od 50-T-1 więc był delikatnie wyższy od oryginalnego komarowskiego ale tak już musiało być, przedni miał być dorobiony z innego tylnego z T-1. Wszedłem dzisiaj na allegro i wyczaiłem komarka 2350 nie daleko mnie więc pojechałem i kupiłem za 190zł komarka bez papierów, jest to dawca więc błotniki, stopki centralne i osłonę łańcucha biorę do mojego Silnik również, jest on po wymianie łożysk i simmeringów, brak tylko głowicy, drugi dostałem w częściach bez cylindra i głowicy. Z rarytasów to białe manetki i kedra na bak, SPRZĘGŁO ODŚRODKOWE ;O i jakieś dziwne magneto + do tego wszystkiego skrzynka części Jutro walczę dalej, w najbliższym czasie jadę go przerejestrować, kupić lakiery do mieszalni i zrobić szlif cylindra
Mam pytanie, czy siedzenie w motorynce i w komarze było inne ? Mnie się wydaje że motorynki miały wyższe siedzenie ale może mi się wydaje. W komarze dawcy było takie wysokie siedzenie ( z 1cm wyższe niż blacha, gąbka i pokrowiec z mojego komara ) więc nie wiem czy ono jest jednak od komara czy od motorynki :/
|
|
14-08-2012 23:16:00 |
|
|
MaRyS
Nowy
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-2012 00:46:49 przez MaRyS.)
|
|
16-08-2012 00:33:46 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|