Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogar 205 brak mocy na biegu
|
Autor |
Wiadomość |
Ciesluk
Nowy

Liczba postów: 35
Imię: Dominik
Pojazd: Inny
|
RE: Ogar 205 brak mocy na biegu
Klin na miejscu siedzi. A co do różnych mechaników to coś w tym jest  znam gościa który 3 razy silnik od komara składał i twierdzi że nie wie ja dwusów działą
Z czego wnioskujesz że to 50 t 1?? Bo to właśnie ta maszyna tylko zdjęcie jest z piątku.
Jak założyć ślimak żeby się z kołem nie kręcił?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-06-2012 21:49:26 przez Ciesluk.)
|
|
12-06-2012 21:21:41 |
|
|
arecki16
ogarniający ogara ;)

Liczba postów: 520
Imię: Arek
Pojazd: Romet Chart
|
|
12-06-2012 23:12:42 |
|
|
Lacky
Nowy

Liczba postów: 5
Imię: Łukasz
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Ogar 205 brak mocy na biegu
Witam.
Podpinam się pod temat.
U mnie jest nieco inna sytuacja, mianowicie pali od 1-szego kopa, zapłon wyregulowany, gaźnik czysty, natomiast po wbiciu 1-dynki i obciążeniu silnika traci moc i jak daję "gaz do dechy" dławi się, jak w tym momencie wcisnę pompkę wchodzi na obroty.
Co zauważyłem, że w wężyku z kranika do gaźnika jest mało paliwa, jak potrzebna moc to z wężyka paliwo znika w gaźniku.
Sądzę, że przyczyną jest brak paliwa (oczywiście bak jest pełny) , ale czy takie coś się reguluje - pływak ?
Szczerze powiedziawszy ja nie pamiętam czy ten wężyk powinien być cały zalany paliwem ? Czy może tak jak jest u mnie tylko trochę tego paliwa jest (około 2-5cm) ?
Ogar ma 400km przejechane !! Jest w oryginale, nigdy nie rozbierany, był jeżdżony sporadycznie.
Dostałem go do naprawy od teścia, gdzie w zasadzie wszystko wyczyściłem, bak, gaźnik, cylinder, ustawiłem zapłon, kranik kupiłem nowy i teraz się poddałem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2012 11:34:48 przez Lacky.)
|
|
26-06-2012 11:33:29 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|